Beenhaar laseren – IPL behandeling

Vind je het ook zo vreselijk: haar op je benen? Je benen scheren is nogal wat werk. Die vervelende haartjes komen vrij snel weer terug. Bovendien is de kans op rode bultjes en ingegroeide haren  groot. Wat een gedoe. De oplossing? Je beenharen laseren met een IPL-behandeling.

Voor vrouwen én mannen

Naarmate je ouder wordt, worden de haartjes op je benen dikker én donkerder. Ze gaan dus meer opvallen. Sommige mensen hebben daar geen problemen mee. De meeste vrouwen scheren hun benen. En ook steeds meer mannen kiezen daarvoor.

Nóóit meer scheren

Wees eerlijk, scheren of harsen is rotwerk. Het kost veel tijd en het kan best pijn doen. Niet iets om naar uit te kijken dus. De oplossing: je beenharen laseren. Want dan ben je voorgoed verlost van die ontsierende beenharen. Hoe heerlijk: nooit meer behaarde benen! Je voelt je zelfbewust en mooi.

Wat is laseren?

Bij laser-ontharen dringt een laserstraal diep door in de haarzakjes en zorgt er voor dat het haartje niet opnieuw kan groeien. De laserstraal dringt diep door tot in het haarzakje. Dat is weliswaar heel rigoureus, maar hierdoor bestaat wel het risico dat de huid beschadigt of verbrandt. Een ander nadeel is dat een laserbehandeling duur is. Vooral als je een groter oppervlak van je huid wilt laseren, zoals je benen, lopen de kosten snel op.

IPL-laseren: snel, voordelig en definitief

Zie je op tegen de kosten? En wil je graag op een veilige manier je benen laten laseren? Dan is een IPL-behandeling een goede keuze. Bij IPL (Intense Pulsed Light) worden de haartjes weggehaald met behulp van een lichtflits. De warmte dringt via het pigment van het haartje door tot in het haarzakje. Met als resultaat dat de groei van het haartje stopt. En zo gebeurt dat met elk haartje.

IPL-laseren is snel

Met IPL-ontharen worden meerdere haren tegelijk behandeld. Met één lichtflits behandelen we een oppervlakte van circa 10 cm². Het voordeel hiervan is dat een IPL-behandeling korter duurt en sneller gaat. Een IPL-behandeling is daarom ook heel geschikt om grotere huidoppervlakken te behandelen, zoals je benen.

IPL is veilig

Dankzij de geavanceerde techniek dringt het laserlicht minder diep door in de haarzakjes. Daardoor is veilig, terwijl de behandeling toch heel effectief is.

Relatief pijnloos

IPL-ontharen vrijwel pijnloos. Je voelt alleen een tikje en de warmte van het IPL-apparaat. Dat voelt ongeveer als een elastiekje op je huid.

Goedkoper

IPL-ontharen is voordeliger dan laser-ontharen. Dat komt omdat een groter oppervlak in één keer kan worden behandeld. Naarmate de behandeling vordert zul je steeds minder gaan betalen, want waar geen haar meer zit hoeft ook niet geflitst te worden.

Geschikt voor meerdere typen haar en huid

IPL-ontharen is geschikt voor meerdere typen haar en huid. Dat komt omdat IPL het licht zodanig filtert dat meerdere kleuren worden doorgelaten. Bij laser-ontharen wordt daarentegen gebruikgemaakt van één golflengte. Overigens hangt de effectiviteit van de behandeling sterk samen met het pigment in het haar. Je ontharingsspecialist informeert je er graag over.

Frequentie van de behandeling

Niet alle haarzakjes kunnen in één behandeling worden bereikt. Daardoor zijn meerdere IPL-behandelingen nodig. Hoeveel behandelingen je precies nodig hebt, hangt af van het te behandelen lichaamsoppervlak en van de hormoonhuishouding. Gemiddeld duurt een IPL-laserprogramma voor de benen 8 tot 10 behandelingen. Een behandeling vindt elke 6 tot 8 weken plaats.

Wil je altijd mooie gladde benen?

  • De beste behandeling tegen overbeharing
  • Geen stoppeltjes en rode bultjes meer
  • Veilig, pijnloos, snel en voordelig
  • Pijnloos, snel en voordelig

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een gladde huid en minder scheren?