Beenhaar trimmen óf een IPL-behandeling

Niet alleen vrouwen, maar ook steeds meer mannen trimmen hun beenharen. Voor het sporten of omdat gladde benen gewoon fijn zijn. Je benen scheren is best wat werk. Hieronder een aantal tips.

Wat scheer je wel en niet?

Als je – zoals de meeste mannen – overal haar hebt, kan het lastig zijn om te bepalen wat je wel en niet scheert. Want tot hoever ga je? Doe je het voor het sporten óf omdat je een gladde huid mooi vindt?

Zo trim je je beenharen

  • Verwijder eerst al wat haren met een schaar of een tondeuse. Dit voorkomt dat je scheermesje direct verstopt zit met haren.
  • Verwarm je benen in de douche of in bad.
  • Breng een goede scheercrème aan op je benen; doe dit beetje bij beetje zodat de crème niet opdroogt.
  • Spoel je benen schoon met lauw water.
  • Smeer je benen tot slot in met een verzachtende crème.

Liever nóóit meer scheren?

Je benen scheren is rotwerk. Want het is veel werk. En je moet het goed bijhouden, want de haartjes komen vrij snel weer terug. Hoe zou het zijn als je je benen nooit meer hoeft te scheren? Als je altijd mooie, gladde benen had? Steeds meer mensen kiezen voor definitief ontharen. Ze laten hun benen laseren.

Wat is laseren?

Laseren houdt in dat de specialist de haartjes op jouw benen behandelt met een laserstraal. Een laserstraal dringt diep door in de huid. Dit zorgt ervoor dat het haartje nooit meer groeit. Laseren heeft ook wat nadelen. Zoals het risico op huidbeschadiging of huidverbranding. Laseren is bovendien minder effectief bij lichte of grijze haartjes. Ook als je een licht getinte of donkere huid hebt, is laseren minder effectief en dus minder geschikt. En: een laserbehandeling is vaak duur. Vooral als je een groot huidoppervlak laat behandelen, zoals je benen.

IPL-laseren: snel, voordelig en definitief

De oplossing? IPL-laseren. IPL staat voor Intense Pulsed Light. De voordelen:

IPL-laseren is snel

Een IPL-behandeling is heel geschikt voor het behandelen van een groot lichaamsoppervlak, zoals de benen. Dat komt doordat de ontharingsspecialist met IPL meerdere haren tegelijk behandelt met een grote behandelkop, een oppervlakte van circa 10 cm². Gemiddeld duurt een IPL-laserprogramma voor de benen 8 tot 10  behandelingen.

100% veilig

IPL is een 100% veilige methode. Dit komt omdat een IPL-apparaat een flitslicht afgeeft dat bestaat uit meerdere golflengtes. Lichtflitsen worden gepulseerd op de huid aangebracht zodat de huid niet te warm wordt.  Hierdoor dringt het laserlicht minder diep door in de huid, terwijl het resultaat wel optimaal is.

Voordelig

Je betaalt een vast, laag bedrag per flits. Hoe meer behandelingen je hebt gehad, hoe minder haar resteert en hoe minder geld de behandeling kost. Naar mate de haargroei afneemt, betaal je dus steeds minder. Bekijk de tarieven en richtprijzen van IPL-ontharen

Geschikt voor meerdere typen haar en huid

IPL-ontharen is geschikt voor meerdere typen haar en huid. Dat heeft te maken met de meerdere golflengtes van het laserlicht. Laseren is minder geschikt voor mensen met lichte haartjes of een getinte/donkere huid. IPL kent niet nadelen in veel mindere mate. Hierdoor kunnen wij meer mensen helpen. Laat je goed informeren door onze ontharingsspecialist.

Vrijwel pijnloos

IPL-ontharen is vrijwel pijnloos. Je voelt alleen een tikje en de warmte van het IPL-apparaat. Dat voelt ongeveer als een elastiekje op je huid.

Frequentie van de behandeling

Voor een definitief resultaat op benen zijn meestal 8 tot 10 behandelingen nodig. De haartjes moeten namelijk in de groeifase zijn. Daardoor zijn meerdere IPL-behandelingen nodig. Een behandeling vindt elke 6 tot 8 weken plaats.

Wil je altijd mooie gladde benen?

  • De beste behandeling tegen overbeharing
  • Geen stoppeltjes en rode bultjes meer
  • Pijnloos, snel, voordelig en veilig!

Vind de dichtsbijzijnde Pulzzz vestiging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een gladde huid en minder scheren?