Benen harsen? Kies liever voor IPL-ontharen

Tijdens de wintermaanden hullen we ons in lange broeken en dikke sokken om lekker warm te blijven. Dan is er niemand die kan zien dat onze benen flink behaard zijn. Toch zijn er genoeg vrouwen die ook in de winter hun benen blijven ontharen, zeker wanneer je een relatie hebt of aan het daten bent. Maar benen harsen blijft onaangenaam en de haartjes groeien al vrij snel terug. Wil je niet langer je benen harsen? Ben je op zoek naar een permanente, pijnloze oplossing? Kies dan voor IPL-ontharen.

De nadelen van benen harsen

Benen harsen is nog altijd een veelgebruikte methode van ontharen. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat de effecten van ontharen met hars langer te zien zijn dan het geval is bij scheren. Harsen kent echter ook enkele nadelen. Zo blijkt deze methode erg pijnlijk. Zeker wanneer je een gevoelige huid hebt, kan de trekkende beweging van harsen kneuzingen en kleine oneffenheden veroorzaken. Bovendien kun je ook ingegroeide haartjes, irritaties en allergieën ontwikkelen als je het niet goed toepast. Zo kun je in plaats van benen harsen beter overstappen op IPL-ontharen.

IPL-ontharen

Intense Pulsed Light, vaak aangeduid als IPL, is een bewezen remedie tegen ongewenste haargroei. Voor een IPL-behandeling gebruikt men een speciaal IPL-apparaat. Uit dit apparaat komt een flitslicht waardoor het haarzakje wordt uitgeschakeld. Dit flitslicht is uit verschillende golflengtes opgebouwd. De warmte van dit licht komt via het pigment van de haar in het haarzakje terecht. Hierdoor kan er na de behandeling geen nieuw haar meer uit het haarzakje groeien. De haar dient zich hiervoor in de groeifase te bevinden, waarin deze nog in contact staat met het haarzakje. Ervaar je veel pijn en irritatie van benen harsen? Kies dan voor IPL-ontharen.

Veilig, snel en pijnloos

IPL is dus een bewezen methode om ongewenste haargroei tegen te gaan. Benen harsen is verleden tijd dankzij deze effectieve manier van permanent ontharen. Bovendien zijn de IPL-behandelingen 100% veilig dankzij de geavanceerde techniek. Het flitslicht wordt namelijk gepulseerd op de huid aangebracht, waardoor de huid nooit te warm zal worden. Daarnaast duurt een IPL-behandeling kort, aangezien meerdere haren tegelijk behandeld kunnen worden. Eén flitslicht bereikt namelijk circa 10 cm². Zeker bij grotere lichaamsdelen, zoals je benen, is dit een voordeel. Tot slot is IPL-ontharen vrijwel pijnloos. Het enige dat je zult voelen is een tikje en de warmte van het IPL-apparaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een gladde huid en minder scheren?