Benen waxen: een goede oplossing of toch IPL-ontharen?

Benen waxen of toch IPL-ontharen?

Benen mogen gezien worden, zeker in de warmere maanden wanneer we onze leuke rokjes en jurkjes weer uit de kast kunnen halen. Maar heb je veel last van ongewenste haargroei op je benen? Word je onderhand moe van het herhaaldelijk waxen van je benen? Dan is het tijd om kennis te maken met een betere, veiligere en snellere methode om gladde benen te krijgen: IPL-ontharen. Wil je af van de pijn en irritatie na het waxen? Stop met benen waxen en begin met IPL-behandelingen.

De voor- en nadelen van benen waxen

Benen waxen brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. Een aangenaam voordeel is dat je benen super zacht worden. Bij het waxen worden namelijk niet alleen de haartjes, maar ook dode huidcellen verwijderd. Na het waxen zullen je benen minimaal 2 weken glad blijven. Benen waxen brengt echter ook enkele nadelen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan de pijn die een behandeling met zich meebrengt. Ook is waxen een stuk duurder dan bijvoorbeeld scheren. Ook heb je meer kans op ingegroeide haartjes, zeker wanneer je een gevoelige huid hebt.

Over IPL-ontharen

Is benen waxen niet je favoriete bezigheid? Ervaar je meer nadelen van deze methode, zoals pijn en irritaties? Dan is het tijd om IPL-ontharen te overwegen. Dit is namelijk een bewezen remedie tegen ongewenste haargroei. Het is dé manier om permanent van die ongewenste haartjes op je benen af te komen. Intense Pulsed Light maakt gebruik van een flitslicht dat is opgebouwd uit verschillende golflengtes. Hiermee wordt het haarzakje uitgeschakeld, waardoor er geen nieuw haar meer kan groeien uit het haarzakje. Er zullen altijd meerdere IPL-behandelingen nodig zijn, aangezien het haarzakje alleen kan worden bereikt als de haar zich in de groeifase bevindt.

De voordelen van IPL-ontharen

Het grootste voordeel van IPL-ontharen ten opzichte van benen waxen is natuurlijk dat IPL een permanente oplossing biedt. Wanneer je kiest voor IPL, hoef je je benen dus nooit meer te waxen, harsen, scheren of epileren. Bovendien is het vrijwel pijnloos. Je zult alleen de warmte van het apparaat en een tikje op je huid voelen. Dit valt te vergelijken met het gevoel van een elastiekje op je huid. Aangezien slechts één flitslicht circa 10 cm² aan lichaamsoppervlakte bereikt, is IPL-ontharen ook nog eens snel. Je betaalt bovendien een vast, laag bedrag per flits waardoor je naarmate de haargroei afneemt, steeds minder zult hoeven betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een gladde huid en minder scheren?