De bikinilijn permanent ontharen met IPL

Permanent je bikinilijn ontharen dankzij IPL

Het is iets waar vrijwel iedere vrouw een hekel aan heeft: de bikinilijn ontharen. Toch is het iets dat regelmatig dient te gebeuren, zeker wanneer het zomerseizoen in volle gang is. Je wilt natuurlijk wel onbezorgd in je bikini op het strand kunnen rondlopen en genieten van je vakantie. Maar wanneer je vaak kampt met scheeruitslag, voel je je waarschijnlijk vrij onzeker in die bikini. Hier is een oplossing voor: permanente ontharing dankzij IPL. Je bikinilijn ontharen met IPL behandelingen zal ervoor zorgen dat je weer met een glimlach op je gezicht en een goed gevoel die mooie bikini’s aan zult trekken.

Bikinilijn ontharen met IPL

IPL biedt dé uitkomst voor het permanent ontharen van je bikinilijn. Maar wat is IPL nu eigenlijk? Letterlijk staat deze afkorting voor Intense Pulsed Light. Voor een IPL-behandeling wordt een speciaal IPL-apparaat gebruikt waar een flitslicht uitkomt. Dit flitslicht is uit verschillende golflengtes opgebouwd. De haargroei wordt gestopt zodra de warmte van dit licht in het haarzakje terechtkomt. Hierbij is het van belang dat de haar zich in de groeifase bevindt. Alleen dan kan het haarzakje namelijk goed worden uitgeschakeld. Om deze reden is je bikinilijn ontharen met IPL een proces dat altijd uit meerdere behandelingen zal bestaan.

De verschillen tussen IPL en laser

Wanneer we het over IPL hebben, is het belangrijk om op te merken dat dit niet hetzelfde is als een gewone laserbehandeling. Beide methoden werken met flitslicht, maar dit is dan ook de enige overeenkomst. Waar bij een gewone laserbehandeling slechts één golflengte wordt bereikt, bereikt het licht van IPL meerdere golflengtes. Hierdoor is IPL voor meerdere haar- en huidtypen geschikt. Daarnaast is je bikinilijn ontharen met IPL 100% veilig, vrijwel pijnloos, gaat het sneller én is het voordeliger.

Scheeruitslag rond de bikinilijn voorkomen

Heb je vrijwel iedere keer last van scheeruitslag na je bikinilijn ontharen? Dit ontstaat wanneer het geschoren haartje weer door de huid wil groeien. Aangezien het haartje wordt tegengehouden door de huid, groeit het verder onder de huid. Het gevolg hiervan is een rood bultje rondom het haarzakje. Scheeruitslag is lastig te voorkomen, maar er zijn een aantal dingen die je kunt proberen. Gebruik altijd een schoon en scherp scheermesje. Het aanbrengen van een scrub, het verwarmen van je bikinilijn en het gebruik van een scheercrème zonder parfum kunnen ook bijdragen aan het voorkomen van scheeruitslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een gladde huid en minder scheren?