De “R” is in de maand.

De “R” is in de maand.

Vanaf September spreken we altijd over de “R” in de maand. De dagen worden korter, kouder en natter met veel regen en veel minder zonuren. Mensen zitten meer binnen dan buiten, waardoor we dichter op elkaar zitten. De “R” maanden worden ook wel de snotter- en griepmaanden genoemd. Mensen zijn sneller verkouden of hebben een griepje. Dat komt omdat onze weerstand te laag is.

Een te lage weerstand in de winter:

Een te lage weerstand in de winter komt doordat we te weinig vitamine C en D binnen krijgen. Vroeger waren groente en vers fruit in de winter erg moeilijk te krijgen waardoor mensen te weinig vitamine C binnen kregen. Gelukkig is dat tegenwoordig wel anders en krijgen we genoeg groente en fruit uit andere landen. Vitamine C zit met name in koolsoorten, citrusfruit, kiwi’s, bessen en aardbeien.

Vitamine D maakt ons lichaam aan door voldoende zonlicht met voldoende ultravioletstraling met de juiste golflengte. In Nederland levert de zon alleen voldoende ultravioletstraling in de maanden April tot Oktober. In de andere “R” maanden krijgen we dus tekort zonlicht. Vroeger stond de “R” in de maand voor het starten met levertraan. Omdat levertraan rijk is aan vitamine D. Tegenwoordig zijn er (gelukkig) vervangers voor de levertraan om voldoende vitamine D binnen te krijgen. Ook kunnen we vitamine D tot ons nemen via onze voeding, zoals zalm, makreel, champignons en eieren.

Tips voor een betere weerstand.

  • eet voldoende fruit en groenten
  • eet gevarieerd
  • beweeg voldoende, blijf sporten
  • zorg dat je goed en voldoende slaapt
  • was je handen regelmatig
  • trek erop uit, ga naar buiten
  • zoek ontspanning, ga naar de sauna
  • Verwen en verzorg jezelf

Verwen jezelf met een gladde huid

Heb je er ooit bij stil gestaan dat de wintermaanden zich goed lenen voor definitieve ontharing…..

In de wintermaanden wordt je huid minder blootgesteld aan de zon, dus je bouwt minder pigment op met de huid. Voor een IPL behandeling is dit de ideale situatie om te beginnen met behandelen. Je voorkomt dat je pigmentvlekken krijgt bij het behandelen en omdat je meerdere behandelingen nodig hebt is het zaak om tijdig te starten zodat je de volgende zomer heerlijk glad bent.

Voorkom huidirritaties door stoppels en of ingegroeide haren, vergeet de regelmatig terugkerende pijnlijke scheerbeurten, kies voor definitief ontharen: een langdurig glad resultaat voor een zorgeloze zomer!

Wilt u een afspraak maken kijk dan op onze website voor een Pulzzz vestiging bij u in de buurt of klik op de onderstaande link voor een gratis okselbehandeling.

Voucher 1ste okselbehandeling cadeau!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een gladde huid en minder scheren?