Definitief ontharen met IPL in de zomer.

Definitief ontharen met IPL in de zomer.
Definitief ontharen met IPL in de zomer.
Definitief ontharen met IPL in de zomer.

Definitief ontharen met IPL in de zomer.

Met de zomer in aantocht, denk je er weer eens aan: die lelijke zwarte haren op je benen, of die vervelende stoppels onder je oksels. Zeker nu je vaker zomers gekleed in een jurkje, korte rokje, broekje of korte mouwen over straat gaat, wil je weleens definitief af van je (over)beharing. Aan de IPL dan maar? Dat kán, maar is de zomertijd nu wel geschikt om te beginnen?

Hoe werkt een IPL behandeling?

IPL staat voor Intense Pulsed Light.  Bij een IPL behandeling wordt met behulp van flitslicht haarreductie bewerkstelligd. De warmte van het flitslicht wordt via het pigment/melanine in de haar getransporteerd naar het haarzakje. Hierdoor raakt het haarzakje beschadigd, waardoor er geen nieuw haar meer uit kan groeien.  Bij een IPL behandeling worden meerdere haren tegelijk behandeld. IPL ontharen is een pijnloze en veilige manier van ontharen met een langdurig resultaat.

Kun je met IPL behandeld worden in de zomer?

In de zomer bouwt de huid pigment op. Ook het pigment in de huid absorbeert een gedeelte van het licht dat wordt gebruikt bij een IPL-behandeling. Heb je een zon gebrand huidje en wil je gaan IPL-en, dan loop je kans op huidbeschadigingen, verkleuringen en verbrandingen. In principe zou het beter zijn om met een IPL-behandeling te starten in de winter. Op die manier loop je de minste kans om je huid te beschadigen doordat het pigment reageert op de lichtimpulsen van het IPL-apparaat.

Wil je toch in de zomer ontharen, dan moet je al een week of twee vóór de behandeling maatregelen nemen: de plek(ken) die je wilt laten behandelen met IPL, mag/mogen niet te veel worden blootgesteld aan zonlicht. Ook ná de behandeling moet je zonlicht de eerste twee weken vermijden. Is het niet mogelijk om zonlicht te vermijden, dan is het belangrijk om de te behandelen of de behandelde plaatsen alsnog goed te beschermen tegen de zon. Smeren, smeren, smeren dus. Liefst met een zon beschermende factor van 30 of hoger. De gebieden die het meeste zonlicht opvangen en dus beter niet behandeld kunnen worden zijn: gezicht, schouders, armen en benen. Echter dit kan per persoon verschillen. Mensen die helemaal niet in de zon gaan kunnen gewoon behandeld worden. Alle overige gebieden zoals: oksels, bikinilijn, rug, borst, buik en bovenbenen kunnen over het algemeen sowieso behandeld worden.

Omdat je meerdere behandelingen (gemiddeld 8 tot 10) nodig hebt kun je deze zomer niet gelijk haarvrij zijn. Er zijn echter wel veel voordelen te noemen als je nu al zou beginnen met een behandeling namelijk te weten:

  • Minder vaak scheren, haren groeien minder snel
  • Je hebt minder haar om te scheren
  • Haartjes worden al fijner en zachter, dus minder last van stoppels
  • De huid wordt rustiger, omdat je minder vaak scheert
  • Minder last van ingegroeide haartjes of rode bultjes

Zeker dus de moeite waard om alvast te beginnen met een IPL behandeling. Bij Pulzzz krijgt u de eerste okselbehandeling geheel gratis.

Wilt u een afspraak maken kijk dan op onze website voor een Pulzzz vestiging bij u in de buurt of klik op de onderstaande link voor een gratis okselbehandeling.

eerste okselbehandeling cadeau
Voucher 1ste okselbehandeling cadeau!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een gladde huid en minder scheren?