Ontharingsmethoden

Ontharingsmethode

Welke ontharingsmethode gebruikt u?

Zowel mannen als vrouwen zijn dagelijks in de weer met het verwijderen van ongewenste haargroei. Alles wordt uit de kast gehaald om overtollige haargroei te lijf te gaan met scheermesjes, diverse ontharingsmiddelen, waxen, harsen en epileren. Het is om moe van te worden. Ongetwijfeld heeft u ook al verschillende ontharingsmethoden uitgeprobeerd om te kijken welke voor u het makkelijkste is of welke het beste bij u werkt.

“Kies ook voor de beste ontharingsmethode met definitief resultaat”

Waarom ontharen we eigenlijk?

Er zijn verschillende redenen om onszelf te ontharen. Enerzijds omdat overbeharing en ongewenste haargroei, zeker bij vrouwen, als anti-vrouwelijk worden ervaren en anderzijds omdat gladde lichamen nu eenmaal gewoontegoed zijn geworden. Ook veel meer mannen zijn hierin een stuk ijdeler geworden, zeker als de partner ook nog eens aangeeft dat een gladde mannenborst of een rug zonder haar toch meer aantrekkelijk is. Gelukkig zijn er meerdere ontharingsmethoden om ongewenste haargroei tegen te gaan.

Scheren of ontharingsmiddelen

De snelste en toch nog veel gebruikte ontharingsmethode is het scheren. Dit is snel, makkelijk en pijnloos. Het grote nadeel is dat de haren met harde stoppeltjes heel snel terugkomen en het scheren op gevoelige plekken vaak leidt tot roodheid, jeuk en huidirritatie. Hetzelfde geldt voor ontharingsmiddelen, waarbij allergische reacties niet uitgesloten zijn. Ook wordt de geur van diverse ontharingsmiddelen vaak als onprettig ervaren.

Harsen en waxen

Met harsen en waxen worden de haren met wortels en al verwijderd, maar dit is tevens een erg pijnlijke ontharingsmethode die niet iedereen aandurft. Voor bepaalde lichaamsdelen is deze methode ook niet geschikt, omdat de huid hiervoor te gevoelig is. Ook zullen de haartjes hierbij niet definitief wegblijven en komen er nieuwe haartjes weer terug.

Epileren

Ook Epileren biedt slechts een tijdelijke oplossing. Epileren is verder vrij pijnlijk, omdat bij deze ontharingsmethode ook de haartjes met wortel en al er uit worden getrokken. Hierbij moeten de haartjes ook een bepaalde lengte hebben, anders kan het epileerapparaat er geen grip op krijgen. U zult voor het beste resultaat dus eerst het haar moeten laten groeien, voordat u kunt epileren. Een epileerapparaat voor thuis gebruik is handig en geeft minder geknoei dan harsen of waxen.

Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen is een methode voor langdurig resultaat. Hierbij wordt een dun naaldje langs de haar naar binnen gebracht, waarbij met een klein stroomstootje het haarzakje stuk wordt gemaakt. We noemen dit ook wel elektrisch epileren. Omdat bij elektrisch ontharen de haren één voor één worden behandeld, is dit een tijdrovende ontharingsmethode en niet echt geschikt voor het ontharen van grotere oppervlakken.

Laser ontharen

Laser ontharen is ook een ontharingsmethode met langdurig resultaat. Met behulp van laserlicht wordt het haarzakje vernietigd, waardoor er geen nieuwe haartjes meer uit kunnen groeien. Een nadeel is wel dat licht getinte haren moeilijker te ontharen zijn, omdat deze minder laserlicht absorberen. Deze methode is ook minder geschikt voor de getinte of donkere huid, omdat de omringende huid te veel licht zal absorberen en hierdoor beschadigd kan raken.

IPL ontharen

Van alle ontharingsmethoden is een IPL behandeling  verreweg de meest geschikte ontharingsmethode voor definitief ontharen.   Met IPL heeft u de meeste kans dat na een aantal behandelingen de haargroei van de behandelde gebieden met wel 80 of 90 % wordt gereduceerd.  Pulzzz heeft zich gespecialiseerd in IPL ontharen omdat wij graag zo veel mogelijk vrouwen en mannen willen helpen bij een ontharingsmethode met definitief eindresultaat.

Een gratis adviesgesprek aanvragen?

Wilt u graag weten of een IPL behandeling voor definitief ontharen ook voor u de beste ontharingsmethode is: vraag dan gelijk een gratis adviesgesprek aan in de vestiging van uw keuze.