fbpx

Overbeharing

shutterstock_212588929

Last van overbeharing en ongewenste haargroei?

Overbeharing kan zowel bij mannen als vrouwen een waar probleem zijn. De oorzaken van overbeharing zijn vaak verschillend, net zoals de behandelmethoden om overbeharing en ongewenste haargroei tegen te gaan.

Wanneer spreken wij van overbeharing?

Wij spreken van overbeharing indien er op bepaalde lichaamsdelen een meer dan normale haargroei aanwezig is, dat als storend en belastend wordt ervaren. Bij een bovengemiddelde haargroei verschijnen er steeds meer fijne haartjes in het gezicht, op de romp, armen en benen. Bij overbeharing zijn er twee vormen te noemen: hypertrichose (bovenmatige haargroei) en hirsutisme bij vrouwen (lichaamsdelen waar alleen mannen haar ontwikkelen). Er verschijnt dan steeds meer haar op de bovenlip, wangen, op de borst, rug en ook de haren op de armen en benen wordt stugger en dikker.

“Ook u kunt definitief van uw overbeharing afkomen met IPL ontharen”

Hoe ontstaat overbeharing?

Overbeharing kan verschillende oorzaken hebben. Na de overgang merken veel vrouwen bijvoorbeeld dat ze ineens ‘snorhaartjes’ krijgen. Overmatige haargroei kan ook door een verstoring in de hormoonbalans ontstaan, te veel testosteron, bepaalde medicatie of erfelijk bepaald zijn. Overbeharing is ook rasgebonden, waarbij vrouwen uit het Middellandse zeegebied bijvoorbeeld vaak meer beharing hebben dan de meeste oosterse of Noord-Europese vrouwen.

Overbeharing vrouw

Met uitzondering van een weelderige bos hoofdhaar is geen enkele vrouw blij met haar op het lichaam: laat staan overbeharing. Om de paar dagen veel donkere haren op uw benen wegscheren, overbeharing op de armen en haar op uw bovenlip? Dat is zeker ongewenste haargroei waar u het liefste een definitieve oplossing voor zoekt. Overbeharing bij vrouwen is gelukkig goed te bestrijden.

Overbeharing man

Overbeharing bij mannen komt ook voor. Sommige mannen vinden hun volle donkere borsthaar wel prettig en nemen het haar op de rug, schouders en in de nek op de koop toe. Kijkend naar de mannen die bij ons komen voor hun overbeharing, zijn de meeste mannen echter niet blij met overmatig borsthaar, rughaar, beenhaar of ander lichaamshaar.

Overmatige haargroei is zeer onwenselijk

Een gladde en zachte huid is de norm en overbeharing wordt als zeer onwenselijk ervaren. U komt ook geen model tegen met okselhaar, behaarde benen of donshaartjes op de bovenlip. Nee, iedereen wil het liefste langdurig glad zijn. Een gladde huid wordt vaak niet alleen als mooi gezien, maar de meeste vrouwen en mannen vinden het ook hygiënischer. Dit geldt met name voor okselhaar, bikinilijn en schaamhaar. Veel vrouwen met overbeharing besteden veel tijd en geld aan het scheren, waxen, epileren of bleken van de overmatige haargroei en stellen zichzelf vaak de vraag: “kan dit ook anders”?

Definitief ontharen de oplossing voor overbeharing

Gelukkig is het niet nodig om overbeharing uw leven te laten beheersen. Onze ontharingsspecialisten ontvangen u graag tijdens een gratis intakegesprek om uw probleem met overbeharing te bespreken. Daarna kunnen wij een behandelplan opstellen, waarbij wij met de IPL behandeling uw overbeharing gaan aanpakken. Wij adviseren deze ontharingsmethode, aangezien deze behandeling tot definitieve resultaten leidt.

Ook van uw overbeharing af?

Heeft u nu lang genoeg rond gelopen met overbeharing en ongewenste haargroei en wilt u er het liefste zo snel mogelijk van af zijn? Vraag gelijk een adviesgesprek aan en wij nodigen u uit in één van onze 30 vestigingen bij u in de regio.

Ik wil een adviesgesprek

Binnenkort ziet u hier onze nieuwe website

Voor nu alvast: per 1 januari 2024 wordt de prijs € 1,40 per flits.