Feiten en Fabels van definitief ontharen

Feiten en Fabels van definitief ontharen

Feit of Fabel:     “De Winter is de beste tijd van het jaar om met IPL behandelingen te beginnen.”

Antwoord: Feit

Feiten en Fabels van definitief ontharen
Feiten en Fabels van definitief ontharen

Omdat het te behandelen gebied 2 weken voor de behandeling en 2 weken na de behandeling niet blootgesteld mag worden aan de zon is de winter (rond oktober/november) de beste tijd om te beginnen. Ook gezien het feit dat je na meerdere behandelingen rond de 8 á 10 pas het beste eind resultaat behaalt, heb je genoeg tijd om in de zomer haarvrij te zijn. Bij de vraag: ‘Feiten en Fabels van definitief ontharen’ is het dus een feit dat de winter uitermate geschikt is om de behandeling te beginnen.

Feit of Fabel:     “Ontharen met IPL is definitief.”

Antwoord: Feit en Fabel

Bij het behandelen hebben we te maken met een groeicyclus van de haartjes. De haarzakjes die in de groeifase door deze IPL techniek effectief worden behandeld komen nooit meer terug. Aangezien een groot deel van de haartjes zich niet in de groeifase bevindt zullen er meerdere behandelingen noodzakelijk zijn om een goed en cosmetisch resultaat te bereiken. Onder invloed van bepaalde hormonen, veel testosteron en haarzakjes die niet optimaal zijn bereikt, kunnen er echter wel weer nieuwe haartjes groeien. Vaak is een ‘onderhoudsbehandeling’ dan voldoende om toch een langdurig resultaat te bereiken.

Feit of Fabel:     “IPL is geschikt voor iedereen.”

Antwoord: Fabel

Niet iedereen kan effectief behandeld worden. Er kunnen contra-indicaties zijn. Zoals overgevoeligheid voor licht, hormonale klachten, auto-immuun ziektes, gebruik van bepaalde medicijnen. De effectiviteit van de behandeling hangt sterk samen met pigment in het haar maar ook in de huid. Het pigment is bepalend voor het geleiden van de energie. Mensen met blond en rood hebben over het algemeen minder pigment. Bij grijs haar is er nagenoeg geen pigment. Onze ervaring is dat blond en rood haar met ons Pulzzz-apparaat over het algemeen heel goed te behandelen zijn. Grijs en wit haar is over het algemeen lastiger te behandelen; er is immers nagenoeg geen pigment aanwezig om het licht naar het haarzakje te geleiden.

Feit of Fabel:     “IPL en laser zijn hetzelfde.”

Antwoord: Fabel

Kort gezegd is laser ontharen 1 kleur licht. Het werkt daarmee op een beperkt aantal haar- en huidtypes. IPL ontharen filtert het licht zodanig dat meerdere kleuren doorgelaten worden. Hierdoor zijn meerdere huid- en haartypes te behandelen. Een ander verschil is dat laser dieper inwerkt in de huid en eerder schade toe kan brengen. Hiermee is IPL ontharen een veiliger methode. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een gladde huid en minder scheren?