Gezichtshaar laseren – gezichtshaar verwijderen

Gezichtshaar verwijderen: laseren of IPL?

Niet fijn, haartjes die ongewild op je gezicht groeien. Want je gezicht is het eerste waar mensen naar kijken als ze jou ontmoeten. Wat te doen? Je kunt je gezichtshaar waxen, epileren, trimmen of scheren. Maar de haartjes blijven terugkomen. Gelukkig kan dat anders. Definitiever. Hoe? Door je gezichtshaar te laseren. Of door te kiezen voor IPL-ontharing. Wat zijn de verschillen?

Het doel: een gladde huid

Iedereen wil een gladde huid. Maar vooral naarmate je ouder wordt, groeien er haartjes op je gezicht die je niet wilt. Op je bovenlip en je kin en aan de zijkant van je gezicht. Een incidentele haar verwijder je makkelijk zelf. Anders wordt het als de haargroei toeneemt. Hoe fijn zou het zijn als je voor goed verlost bent van die haartjes? Veel mensen kiezen dan voor laseren. Maar had je al eens gedacht aan IPL-ontharing? De behandeling is pijnloos, snel en voordelig.

Wat is IPL?

IPL staat voor Intense Pulsed Light. Het flitslicht dat uit het IPL-apparaat komt bestaat uit diverse golflengtes. De warmte van dit licht komt via het pigment van het haar terecht in het haarzakje. Het resultaat van de behandeling is, dat er uit het haarzakje geen nieuw haar meer kan groeien. Bij IPL-ontharen worden meerdere haren tegelijkertijd behandeld. Omdat met IPL een groter lichaamsoppervlak wordt behandeld, heb je minder flitsen nodig. Daardoor is IPL-ontharen ook voordeliger dan laser-ontharen. Hoe meer behandelingen je hebt gehad, hoe goedkoper het wordt. Je houdt immers steeds minder haar over, dus hoef je ook steeds minder te behandelen. En dat is goedkoper. IPL is (nagenoeg) pijnloos. Je voelt alleen een tikje en de warmte van de flitsen.

Laser versus IPL

Laser-ontharen werkt met een laserstraal die diep doordringt tot in de haarzakjes. Dit zorgt ervoor dat er geen haartjes terugkomen. Laser-ontharen heeft ook beperkingen en nadelen. Zoals het risico op huidbeschadiging of huidverbranding. Bovendien zijn licht getinte haren moeilijker weg te halen. Heb je een getinte of donkere huid? Ook dan is laser-ontharen minder geschikt. Dat komt omdat de omringende huid te veel licht absorbeert en beschadigd kan raken.

Geschikt voor meerdere typen haar en huid

Dankzij de geavanceerde techniek is IPL-ontharen geschikt voor meerdere typen haar en huid. Het licht is namelijk zodanig gefilterd dat meerdere kleuren worden doorgelaten. Een belangrijk verschil met laser-ontharen, waarbij gebruik wordt gemaakt van één golflengte.

IPL-ontharen bij Pulzzz

Pulzzz is al sinds 2011 dé specialist in IPL-ontharing. Met dertig aangesloten klinieken door heel Nederland kun je altijd dichtbij terecht. Heb je interesse in IPL-ontharing? Neem dan contact op met de kliniek van jouw voorkeur en maak een afspraak voor een intakegesprek. De ontharingsspecialist vertelt je meer over de behandeling en bekijkt hoeveel behandelingen jij ongeveer nodig hebt. Prettig om te weten: een intakegesprek is geheel vrijblijvend en verplicht je dus tot niets. Je krijgt de 1e okselbehandeling cadeau.

Zoek een praktijk dichtbij en neem contact op

  • De beste behandeling tegen overbeharing
  • Geen stoppeltjes en rode bultjes meer
  • Veilig, pijnloos, snel en voordelig
  • 1e okselbehandeling cadeau

 

Vind de dichtsbijzijnde Pulzzz vestiging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een gladde huid en minder scheren?