Het gebruik van Aloë Vera na een Ipl behandeling

Het gebruik van Aloë Vera na een Ipl behandeling

Het gebruik van Aloë Vera na een Ipl behandeling
Aloë Vera de plant van onsterfelijkheid

Het gebruik van Aloë Vera na een Ipl behandeling

Al sinds eeuwen gebruiken mensen geneeskrachtige planten en kruiden om menig kwaal te genezen. Door een schat aan kennis en ervaring is vandaag de dag deze natuurlijke geneeswijze uitgegroeid tot moderne kruidengeneeskunde. Aan veel planten wordt een heilzame werking toegekend, maar de Aloë Vera is misschien wel het bekendst van allemaal.

Medicinale Plant

Hoewel de Aloë Vera een cactusachtig uiterlijk heeft, behoort hij tot de familie van de lelies. Er zijn ruim 250 soorten bekend, maar de Aloë Barbadensis Miller is de belangrijkste en wordt ook commercieel geteeld en met name in Aruba. Door het extreme klimaat van Aruba wordt de plant niet ‘verwend’ met water. De concentratie werkzame stoffen is daarom veel hoger dan in de planten die in een waterrijker klimaat groeien. De plant is onmiskenbaar te herkennen aan de dikke groene vlezige bladeren, die gekarteld zijn.

Aanvankelijk werd Aloë Vera vooral gebruikt als laxeer middel. Het sap bevat namelijk aloïne (of aloëhars), dat een laxerende werking heeft. Aloë Vera-gel werd voor het eerst commercieel op de markt gebracht in de jaren ’50 en werd bekend als drank, vocht inbrengende gel en als belangrijk ingrediënt in cosmetica en supplementen.

Aloë Vera bevat veel verschillende voedingsstoffen, zoals vitamine E en C, mineralen en enzymen. Juist vanwege de heilzame invloed wordt Aloë Vera vandaag de dag in veel uiteenlopende (huid)producten verwerkt.

Heilzame werking

Een Aloë Vera bevat veel verschillende bestanddelen (zo’n 75 stuks!), die de geneeskrachtige werking verklaren. Het aantal producten waarin Aloë Vera wordt verwerkt, is niet meer te tellen. Denk hierbij aan crèmes, lotion, drankjes, verzorgingsproducten en voedingssupplementen. Een aantal belangrijke geneeskrachtige werkingen is: stimulering van de werking van het immuunsysteem, vermindering van ontstekingen en een anti-histamine werking, bevordering van wondgenezing, gunstige invloed op de werking van de spijsverteringsorganen en het versterken van de werking van gangbare geneesmiddelen. Juist door bovenstaande voordelen, kan Aloë Vera gebruikt worden bij hoofd- en spierpijn, reuma, maag-,darm-, en keelproblemen, allergie, zenuwontstekingen of bloedarmoede.

Waarom Aloë Vera gebruiken na een IPL behandeling?

Bij een IPL behandeling wordt d.m.v. de behandelkop en het flitslicht veel warmte aangebracht op de huid. Dit kan soms een erytheem (lichte roodheid) veroorzaken. Aloë Vera heeft niet alleen een verkoelende werking na het behandelen, maar het voedt de huid met veel voedzame bestanddelen die de conditie van de huid verbeteren. Het pure sap van de Aloë Vera plant is een natuurlijke ontstekingsremmer en heeft een anti-microbische werking. Hierdoor krijgen wondjes en ontstekingen minder kans. Daarnaast wordt het verouderingsproces van de huid vertraagd en de celgroei bevorderd. Het helpt dus om de vorming van rimpels te vertragen. Een goed gevoede huid is een gezondere huid. Zowel voor mensen met huidproblemen als voor mensen zonder huidproblemen. Voorkomen is namelijk beter dan genezen.

Wilt u meer informatie over definitief ontharen met IPL kijk dan op onze website www.pulzzz.nl of maak een afspraak bij één van onze vestigingen in uw buurt voor een gratis intakegesprek en u krijgt de eerste okselbehandeling cadeau!

eerste okselbehandeling cadeau
Voucher 1ste okselbehandeling cadeau!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een gladde huid en minder scheren?