Ingegroeid haartje? Dit kun je doen

Heb je een ingegroeid haartje? Daar kun je aardig last van hebben. Het jeukt of voelt zelfs pijnlijk aan. De vraag is natuurlijk: hoe kom je eraf?

Ga niet zelf peuteren

Ons advies: ga niet zelf peuteren om het haartje eruit te krijgen. Want daarmee wordt het waarschijnlijk alleen maar erger. De schoonheidsspecialist of ontharingsspecialist weet wel raad met dit ongemak. Met een speciaal naaldje doet ze dit veilig en snel. Het lijkt misschien wat overdreven om voor zoiets kleins een afspraak te maken, maar het voorkomt erger.

Oorzaken van een ingegroeid haartje

Een ingegroeid haartje ontstaat na het scheren of epileren van bijvoorbeeld je oksels, je schaamstreek of je benen. Een ingegroeide haar ontstaat nadat een haartje wordt afgekapt of uitgetrokken. De nieuwe haar moet vervolgens weer door de huidoppervlakte zien te groeien. Hier gaat het mis. Als de haar niet naar buiten kan, blijft het in zijn geheel onder de huid. De opgesloten haar veroorzaakt een onderhuidse ontstekingsreactie en/of een infectie. Het is een klein ongemak, maar wel heel vervelend.

Nooit meer ingegroeide haartjes met IPL-ontharen

  • Heb je regelmatig last van een ingegroeid haartje?
  • Vind je het vervelend om te moeten scheren of epileren?
  • Wil je het hele jaar door een mooie, gladde huid?

Kies voor definitief ontharen

Bij definitief ontharen denken de meeste mensen aan laseren. Dat werkt inderdaad effectief. Echter, zo’n behandeling kost al gauw veel geld en is bovendien niet helemaal zonder risico. Want omdat bij gewoon laseren het flitslicht diep doordringt tot in de haarzakjes, kan dit de huid beschadigen. IPL-laseren wint daarom snel terrein in Nederland en daarbuiten.

IPL: veilig, voordelig, snel

IPL staat voor Intense Pulsed Light. Een IPL-behandeling gebeurt met een speciaal IPL-apparaat. Hieruit komt een flitslicht dat is opgebouwd uit verschillende golflengtes. De warmte van dit licht komt in het haarzakje, waar ze de haargroei stopt. Het haarzakje kan alleen goed uitgeschakeld worden als de haar in de groeifase zit. In deze fase zit het haartje nog vast aan het haarzakje. Er zijn dus altijd meerdere IPL-behandelingen nodig om alle haartjes in de groeifase te behandelen.

  • IPL-ontharen gaat sneller. Dat komt omdat de ontharingsspecialist daarmee meerdere haren tegelijkertijd behandelt. Eén flitslicht bestrijkt een lichaamsoppervlakte van circa 10 cm².
  • IPL-ontharen is daarom ook voordelig. Want je betaalt een vast, laag bedrag per flits. En hoe meer behandelingen je hebt gehad, hoe minder haar resteert en hoe minder geld de behandeling kost. Naar mate de haargroei afneemt, betaal je dus steeds minder. Bekijk de tarieven en richtprijzen van IPL-ontharen
  • IPL-ontharen is vrijwel pijnloos. Je voelt op je huid alleen een tikje en de warmte van het apparaat.
  • IPL-ontharen is geschikt voor meerdere huidtypen en haartinten. Dat is een technisch verhaal. Het komt omdat een IPL-apparaat een flitslicht afgeeft dat bestaat uit meerdere golflengtes.

IPL-ontharen bij Pulzzz

Dus wil je voorgoed af van het overtollige haar op je been, schaamstreek, oksel of nog een andere plek? En wil je het hele jaar door een mooie gladde huid om trots op te zijn? Laat je dan beslist informeren over IPL-laseren. Dat kan bij één van de 30 Pulzzz-klinieken in Nederland.

De ontharingsspecialist vertelt je meer over de behandeling en bekijkt hoeveel behandelingen jij ongeveer nodig hebt. Zo’n gesprek verplicht je natuurlijk tot niets. Jij beslist. Wil je IPL ervaren? Je krijgt van ons de eerste okselbehandeling cadeau!

Nóóit meer ingegroeide haartjes?

Graag een vrijblijvend intakegesprek

Geen verplichtingen

  • De beste behandeling tegen overbeharing
  • Geen stoppeltjes en rode bultjes meer
  • Pijnloos, snel, voordelig en veilig

 

Bekijk de dichtsbijzijnde Pulzzz vestiging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een gladde huid en minder scheren?