fbpx

Ingegroeide haar uitknijpen

Héél irritant, zo’n ingegroeide haar onder je oksel, rond de schaamstreek of op je been. Het bultje irriteert, jeukt en kan zelfs pijn doen. En het ziet er niet uit! Wat te doen? Tip: Probeer niet om het haartje zelf te verwijderen. Want dan wordt het misschien alleen maar erger. De ontharingsspecialist heeft er een speciaal naaldje voor. Gewoon even een afspraak maken dus.

Hoe kom je aan een ingegroeid haartje?

Een ingegroeid haartje ontstaat na het scheren of epileren. Een ingegroeide haar ontstaat nadat een haartje wordt afgekapt of uitgetrokken. De nieuwe haar moet vervolgens weer door de huidoppervlakte zien te groeien. Hier gaat het mis. Als de haar niet naar buiten kan, blijft het in zijn geheel onder de huid. De opgesloten haar veroorzaakt een onderhuidse ontstekingsreactie en/of een infectie. Dit gebeurt meestal op plekken waar het haar wat dikker is. Zoals onder de oksels, rond de schaamstreek en op de benen.

Wat zijn ingegroeide haartjes?

Scheerbultjes zijn een ontstekingsreactie. Oorzaak hiervan is dat het haartje kort na het scheren opnieuw uit de huid proberen te groeien. Echter, als de huid dit tegenhoudt, groeit het haartje terug onder de huid. Het gevolg: een rood bultje rondom elk haarzakje. De bultjes kunnen gaan infecteren.

Hoe voorkom je ingegroeide haartjes?

  • Gebruik een schoon en scherp scheermesje
  • Gebruik een scrub voor het scheren
  • Knip de langste haartjes alvast bij
  • Verwarm de huid
  • Scheer alleen met de haargroei mee

De definitieve oplossing: IPL-ontharen

  • Wil je nooit meer ingroeide haartjes?
  • Zie je elke keer weer op tegen het scheren?
  • En wil je het hele jaar door een mooie, gladde huid?

Kies voor definitief IPL-ontharen

Steeds meer vrouwen (en ook mannen) kiezen voor definitief ontharen. Want dat is de beste remedie tegen ongewenste haargroei. Je kunt kiezen voor gewoon laseren óf voor IPL-laseren. IPL staat voor Intense Pulsed Light. Bij deze behandeling verwijdert de ontharingsspecialist de overtollige haartjes met een apparaatje dat lichtflitsen afgeeft. De warmte van het flitslicht komt via het pigment van de haar in het haarzakje. Daar stopt ze de haargroei.

Beter dan elke andere laserbehandeling

IPL-ontharen is iets anders dan een gewone laserbehandeling. Inderdaad, beide methoden werken met flitslicht. Maar verder zijn er vooral veel verschillen:

  • IPL is geschikt voor meerdere typen haar en huid

Want bij laser-ontharen wordt gebruik gemaakt van één golflengte, terwijl het licht van IPL meerdere golflengtes bereikt.

  • IPL-ontharen is veiliger

Want een laserbehandeling dringt dieper door in de huidlaag dan de IPL-methode. Daardoor kan de huid beschadigen.

  • Een IPL-behandeling duurt korter en is dus voordeliger

Dat komt omdat de ontharingsspecialist met IPL in één flits een groter huidoppervlak behandelt. Hierdoor duren behandelingen korter.

IPL-ontharen bij Pulzzz

IPL-ontharen kan het best bij een Pulzzz-ontharingskliniek. Er zijn inmiddels 30 klinieken door heel Nederland. Pulzzz is al sinds 2011 dé specialist in IPL-ontharen. We hebben veel kennis en ervaring.

Wil je meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact op met een kliniek bij je in de buurt voor een vrijblijvend gesprek. De ontharingsspecialist vertelt je alles wat je wilt weten om een goede beslissing te kunnen maken. Een intakegesprek is geheel vrijblijvend en verplicht je dus tot niets. IPL ervaren? Je krijgt van ons de eerste okselbehandeling cadeau!

Nooit meer jeuk of pijn door een ingegroeid haartje?

  • De beste behandeling tegen overbeharing
  • Geen stoppeltjes en rode bultjes meer
  • Pijnloos, snel, voordelig en veilig!

 

Zoek de dichtstbijzijnde vestiging