fbpx

IPL behandeling (oud)

Pulzzz Laser ontharen

Met IPL ontharen geen ongewenste haargroei meer

Pulzzz is met haar 30 vestigingen een gerenommeerde ontharingsspecialist op het gebied van IPL ontharen.  Een IPL behandeling wordt veelvuldig voor definitief ontharen ingezet, waarbij deze ontharingsmethode een langdurig resultaat geeft.  Bent u ook zo klaar met ongewenste haargroei  op uw lichaam waar u het eigenlijk nooit meer wilt zien? Bekijk dan alle mogelijkheden en voordelen van een IPL behandeling.

“Een IPL behandeling voor elk lichaamsdeel met ongewenste haargroei”

Wat is IPL ontharen met een IPL behandeling?

IPL staat voor Intense Pulsed Light.  Met een IPL behandeling wordt met behulp van flitslicht haarreductie bewerkstelligd. De warmte van het flitslicht wordt via het pigment/melanine in de haar getransporteerd naar het haarzakje. Hierdoor raakt het haarzakje beschadigd, waardoor er geen nieuw haar meer uit kan groeien.  Bij een IPL behandeling worden meerdere haren tegelijk behandeld. IPL ontharen is een pijnloze en veilige manier van ontharen met een langdurig resultaat.

Is IPL ontharen hetzelfde als laser ontharen?

IPL vs. Laser

IPL vs. Laser

Deze termen worden vaak door elkaar gehaald.  Dit is ook wel logisch, aangezien zowel laser ontharen als IPL ontharen met lichtflitsen werkt. Daarbij zijn ze allebei gericht op duurzame, definitieve ontharing. Bij laser ontharen wordt er slechts gebruik gemaakt van één golflengte, terwijl het licht van IPL meerdere golflengtes bereikt.  Hierdoor is IPL geschikt voor meer types haar en huid. Een laserbehandeling dringt dieper door in de huidlaag en kan daarmee eerder schade aan de huid geven, waardoor IPL ontharen toch als de meest veilige manier van definitief ontharen wordt gezien. Tenslotte is het behandeloppervlak bij IPL groter is dan bij laser waardoor de behandeling sneller verloopt.

IPL ontharen met de VPL technologie

Feitelijk past Pulzzz de VPL technologie toe bij een IPL behandeling. VPL (Variable Pulsed Light) is de verbeterde versie van IPL. Het kenmerkende verschil is dat IPL één grote lichtflits geeft, terwijl VPL meerdere kleine lichtpulsen in een flits geeft. Hierbij kan de huid ook beter afkoelen en kan er in totaal meer energie worden afgegeven en bestaat er geen risico op verbranden. Meer energie betekent ook meer resultaat! Omdat onze IPL apparaten een groter gebied in één keer kunnen behandelen, zal een IPL behandeling ook sneller verlopen dan bijvoorbeeld een laserbehandeling die minder haarzakjes per flits doet.

IPL behandeling bespreken tijdens een intakegesprek

Indien u nog vragen heeft of graag eerst een intakegesprek wilt, kunt u dit aangeven op ons contactformulier. Tijdens een intakegesprek bekijkt de ontharingsspecialist het te ontharen gebied en ze kan gelijk een indicatie geven over het aantal IPL behandelingen dat nodig zal zijn. Voor het behandelen van uw bikinilijn of bovenlip, zijn er bijvoorbeeld vaak minder behandelingen nodig dan bijvoorbeeld bij uw  boven- of onderbenen.

Voorbereiding op de behandeling

Het is heel belangrijk dat u voor en na de IPL behandeling minimaal 2 weken uit de zon blijft en ook niet onder de zonnebank gaat. Ook mag u 5 weken voor de behandeling niet epileren of harsen. Dit om te voorkomen dat de haarzakjes tijdens de IPL behandeling niet goed bereikt kunnen worden. De ontharingsspecialiste zal u hier meer over kunnen uitleggen.

Hoe vaak is een IPL behandeling nodig?

Over het algemeen zijn er rond de 8 – 10 behandelingen nodig voor een definitief resultaat. Er zijn verschillende factoren die meewegen bij het effect van de behandeling, waaronder de hormoonhuishouding. Bij een IPL behandeling kunnen alleen de haren die zich in de groeifase bevinden behandeld worden. Slapende haarfollikels kunnen in een later stadium actief worden en nieuwe donsharen vormen. Deze worden in een volgende behandeling dan geraakt en vernietigd.

Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?

Bij behandelingen in het gezicht wordt er ongeveer om de 2 – 3 weken behandeld. Bij overige zones is de periode tussen de behandeling 6 – 8 weken.

Wordt dat dan niet te prijzig?

Omdat niet alle haarzakjes tijdens één behandeling bereikt kunnen worden, zijn er meerdere IPL behandelingen nodig voor het beste resultaat.  Bij een IPL behandeling is het wel zo dat de behandeling steeds korter duurt en minder intensief wordt. Dat komt omdat er kale plekken gaan ontstaan waar dus niet meer geflitst hoeft te worden. Het grote voordeel voor u is dus bovendien dat u bij al onze Pulzzz vestigingen, gedurende een behandelingsprogramma, steeds minder betaalt. Kijk daarom ook snel voor meer informatie bij onze tarieven.

De voordelen van een IPL behandeling

  • Wordt veelvuldig ingezet bij overbeharing
  • Geen nare stoppeltjes en rode bultjes meer
  • Uitermate geschikt voor zowel grote als kleine oppervlakken
  • Meerdere haren tegelijkertijd behandelen
  • Een IPL behandeling is goedkoper dan een laser behandeling
  • Wordt als pijnloos ervaren
  • Relatief korte behandeling

IPL behandeling aanvragen?

Wilt u gelijk een IPL behandeling aanvragen of eerst een adviesgesprek, zodat wij alle punten goed met u door kunnen nemen? Wij beantwoorden graag uw vragen en verwelkomen u graag in één van onze 30 vestigingen.

IPL behandeling aanvragen