IPL-behandeling voor definitief ontharen

IPL-behandeling voor definitief ontharen

Dit is Anne. Elke week was ze druk met een scheermesje en ontharingscrème. Maar de haartjes op haar gezicht en benen kwamen net zo hard weer terug. Heel frustrerend. Via de eerste gratis okselbehandeling ontdekte ze de mogelijkheid van definitief ontharen met IPL. Wat een uitvinding! Snel en pijnloos was ze van die vervelende haartjes af. En het mooie is: de haartjes blijven weg. Anne voelt zich zelfbewust en mooi.

 • Heb jij ook zo’n hekel aan geïrriteerde oksels van het scheren?
 • Wil je af van die haartjes op je benen en gezicht?
 • Wil je niet meer steeds hoeven scheren met risico op irritatie?

Kies dan, net als Anne, voor definitief ontharen met IPL. Dit is toch echt de beste remedie tegen ongewenste haargroei. Bovendien geeft deze methode het beste resultaat op de lange termijn. IPL-ontharen is geschikt voor vrouwen en mannen.

Wat is een IPL-behandeling?

IPL staat voor Intense Pulsed Light. Met behulp van flitslicht wordt het haarzakje uitgeschakeld. De warmte van het flitslicht komt via het pigment van de haar terecht in het haarzakje. Na de behandeling kan uit het haarzakje geen nieuw haar meer groeien. Bij een IPL-behandeling worden meerdere haren tegelijkertijd behandeld. De IPL behandeling wordt meerdere keren uitgevoerd. Het haarzakje kan namelijk alleen worden bereikt als de haar in de groeifase is. In deze fase staat het haartje namelijk in contact met haarzakje. Er zijn dus meerdere behandelingen met een bepaalde tussenperiode nodig om elk haartje in de groeifase te bereiken.

Is IPL ontharen hetzelfde als laser ontharen?

Beide methodes werken met lichtflitsen en zijn bedoeld voor definitieve ontharing. Maar verder zijn er veel verschillen:

 • IPL is geschikt voor meerdere typen haar en huid
  Dat komt omdat bij laser-ontharen gebruik wordt gemaakt van één golflengte, terwijl het licht van IPL meerdere golflengtes bereikt.

 • IPL-ontharen is veiliger
  Dat komt omdat een haar laserbehandeling dieper doordringt in de huidlaag en de haarzakjes, waardoor er eerder schade aan de huid ontstaat.

 • Een IPL-behandeling duurt korter en is dus voordeliger
  Dat komt omdat met IPL in één keer een groter huidoppervlak kan worden behandeld.

Voorbereiding op de IPL-behandeling

Kies je voor een IPL-behandeling? Houd dan rekening met het volgende:

Blijf uit de zon

Blijf voor én na de IPL-behandeling minimaal twee weken uit de zon. Ga in die periode ook niet onder de zonnebank. Bescherm je huid goed met factor 30 of hoger.

Niet epileren of harsen

Vanaf 5 weken voor de behandeling mag je niet epileren of harsen. Dit om te voorkomen dat het flitslicht de haarzakjes niet goed bereikt. De haartjes zijn namelijk nodig om het haarzakje te bereiken. Scheren mag wel.

Houd rekening met circa 8 tot 10 behandelingen

Voor een definitief resultaat zijn meestal circa 8 tot 10 behandelingen nodig. Hoeveel behandelingen je nodig hebt, hangt af van een aantal factoren. Zo zijn voor je benen vaak minder behandelingen nodig dan de bovenlip. De hormoonhuishouding kan een rol spelen. De lichtflitsen hebben alleen effect bij haren in de groeifase. Daarom zijn er meer behandelingen nodig zodat we weten dat alle haren uiteindelijk in de groeifase bereikt worden.

Tussenperiode bij de behandeling

Niet alle haarzakjes kunnen in één behandeling worden bereikt zoals hierboven uitgelegd. Daardoor zijn meerdere IPL-behandelingen nodig. De periode tussen de behandelingen hangt af van het type behandeling. Een behandeling in het gezicht vindt ongeveer elke 2 of 3 weken plaats, overige behandelingen meestal elke 6 tot 8 weken.

Steeds korter, steeds voordeliger

Hoe vaker je een behandeling hebt gehad, hoe minder haar je overhoudt. Hierdoor heb je steeds korter durende behandelingen nodig omdat er minder flitsen nodig zijn. Je betaalt daarom ook steeds minder.
Bekijk onze voordelige tarieven

Een IPL-behandeling bij een Pulzzz-kliniek

Pulzzz is al sinds 2011 specialist in IPL-behandeling. Door heel Nederland vind je dertig Pulzzz-klinieken. We passen hier de VPL-technologie toe. VPL (Variable Pulsed Light) is de verbeterde versie van IPL. VPL geeft meerdere kleine lichtimpulsen in een flits. Hierdoor wordt meer energie afgegeven. Dat betekent: nog meer resultaat. Bovendien wordt de huid minder verwarmd, waardoor er geen risico is op verbranden. En omdat onze IPL-apparaten een groter gebied in één keer kunnen behandelen, verloopt een IPL-behandeling sneller dan bijvoorbeeld een laserbehandeling.

Kies ook voor een IPL-behandeling (en dus voor een mooie gladde huid)

Wil jij ook graag een mooie gladde huid, zonder overtollige haargroei. Kies voor een IPL-behandeling bij een Pulzzz-kliniek. Zo’n behandeling is effectief, veilig en voordelig. Bovendien betaal je een vast, laag bedrag per lichtflits.

Meer weten? Maak een afspraak bij een Pulzzz-kliniek in de buurt. Tijdens een intake met de ontharingsspecialist bespreken jullie alle wensen en de mogelijkheden. Het intakegesprek is vrijblijvend en verplicht je tot niets.

Ja, graag een vrijblijvend intakegesprek

Geen verplichtingen

 • De beste behandeling tegen overbeharing
 • Geen stoppeltjes en rode bultjes meer
 • Veilig. pijnloos, snel en voordelig
 • 1e okselbehandeling cadeau