Laser-ontharen óf IPL-ontharen

Laser ontharen voor een langdurig resultaat

Wil je áf van die overtollige lichaamsharen? En vind je het vervelend elke week te moeten scheren met scheermes en ontharingscrème? Laser-ontharen is een effectieve manier van ontharen. Maar is het ook de beste en meest veilige methode? Steeds meer mensen kiezen voor een IPL-behandeling.

Wat is laser-ontharen?

Bij laser-ontharen dringt een laserstraal diep door in de haarzakjes en vernietigt deze. Uit deze haarzakjes komen geen nieuwe haren terug. Dankzij het hoge vermogen bereikt de laserstraal ook de dieper gelegen haarzakjes. Laser ontharen is vrijwel pijnloos. Belangrijk is wel dat de behandeling wordt uitgevoerd door een specialist. Iemand met kennis van het apparaat en van ontharen.

Is laser-ontharen hetzelfde als IPL-ontharen?

Haar weglaseren en IPL-ontharen is niet hetzelfde. Beide methoden gebruiken een laserstraal. Maar bij laser-ontharen wordt gebruikgemaakt van één golflengte, terwijl het licht van IPL meerdere golflengtes bereikt. Een laserstraal dringt ook dieper door in de huid dan de flitsen van een IPL-behandeling. Maar dat heeft niet alleen maar voordelen:

Mogelijke risico’s van een laserbehandeling

Een laserstraal dringt ver in de huid door. Dat is effectief, maar hierdoor is er wel een risico op huidbeschadiging of verbranding.

De kosten van laser-ontharen

Een laserbehandeling is vaak duurder dan IPL-ontharen. Vooral bij grotere huidoppervlakten lopen de kosten van laseren al gauw flink op. Ter indicatie: het laseren van een complete rug kost globaal tussen de 275 en 400 euro per behandeling. Meestal worden deze kosten niet vergoed door de zorgverzekeraar. Tenzij er sprake is van ernstige overbeharing in bijvoorbeeld het gezicht.

De voordelen van IPL-ontharen

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van IPL-ontharen:

Sneller

Het grote voordeel van IPL-ontharen is dat je ermee meerdere haren tegelijk kunt behandelen binnen een oppervlakte van circa 10 cm². Daardoor duurt een IPL-behandeling korter en is het eenvoudiger om grotere huidoppervlakten te behandelen.

Relatief pijnloos

IPL-ontharen wordt bij vrijwel iedereen ervaren als relatief pijnloos. Je voelt alleen een tikje en de warmte van het IPL-apparaat. Dat voelt ongeveer als een elastiekje op je huid.

Goedkoper

IPL-ontharen is voordeliger dan laser-ontharen. Dat komt omdat een groter oppervlak in één keer kan worden behandeld. Bovendien duren de behandelingen steeds korter naarmate het behandelingsprogramma vordert. Je betaalt dus steeds minder.

Bekijk de tarieven van IPL-ontharen en raak overtuigd

Geschikt voor meerdere typen haar en huid

IPL-ontharen is geschikt voor meerdere typen haar en huid. Dat komt omdat IPL het licht zodanig filtert dat meerdere kleuren worden doorgelaten. Bij laser-ontharen wordt daarentegen gebruikgemaakt van één golflengte. Overigens hangt de effectiviteit van de behandeling sterk samen met het pigment in het haar. Je ontharingsspecialist informeert je er graag over.

Ontdek de voordelige tarieven

Heb je interesse in IPL-ontharen? Ontdek de dichtstbijzijnde Pulzzz-praktijk en maak een afspraak voor een vrijblijvende intake. De ontharingsspecialist vertelt je meer over de mogelijkheden. Prettig om te weten: het intakegesprek verplicht je tot niets.

Ja, graag een vrijblijvend intakegesprek

  • De beste behandeling tegen overbeharing
  • Geen stoppeltjes en rode bultjes meer
  • Veilig. pijnloos, snel en voordelig
  • 1e okselbehandeling cadeau