Last van scheerirritatie? Kies voor IPL!

Scheren is en blijft iets waar vrouwen altijd tegen op zien. Zodra het weer tijd is om de benen, oksels of bikinilijn te scheren, wordt het scheermesje en de scheercrème vaak met tegenzin uit de kast gehaald. Dit heeft met name te maken met de scheerirritatie die vaak ontstaat vlak na het scheren. Veel vrouwen hebben hier last van. Denk hierbij aan rode bultjes, scheeruitslag, ingegroeide haartjes en na een dag of twee alweer stoppels. Geen wonder dat vrouwen een hekel hebben aan scheren. Maar wist je dat er een methode is om van die vervelende scheerirritatie af te komen?

De oorzaken van scheerirritatie

Scheerirritatie is enorm vervelend. Of het nu gaat om scheeruitslag, rode bultjes, ingegroeide haartjes, stoppels of andere ongemakken: het is absoluut geen pretje. Maar hoe wordt het eigenlijk veroorzaakt? Het is goed om te weten dat er meerdere oorzaken kunnen zijn die leiden tot dergelijke ongemakken. Zo kan het zijn dat het scheermesje niet scherp en schoon genoeg is, of kan de huid reageren op een bepaalde scheercrème.

Tips om scheerirritatie te voorkomen

Het is nu eenmaal zo dat scheerirritatie vrij lastig te voorkomen is. Desalniettemin zijn er toch een aantal dingen die je kunt proberen. Allereerst is het belangrijk om altijd een schoon en scherp scheermesje te gebruiken. Met een bot, vies scheermesje is de kans op irritaties namelijk aanzienlijk groter. Gebruik ook een scrub voordat je begint met scheren, zo verwijder je de dode huidcellen en worden de haartjes wat zachter waardoor je ze gemakkelijker kunt scheren. Ook het verwarmen van de haartjes helpt hierbij. Daarnaast is het verstandig om een scheercrème zonder parfum te gebruiken en altijd met de haargroei mee te scheren.

IPL als permanente oplossing

Ben je het scheren en de bijbehorende scheerirritatie helemaal beu en wil je iets heel anders proberen? Wat dacht je van permanente ontharing? Intense Pulsed Light, afgekort IPL, wordt uitgevoerd met een speciaal IPL-apparaat. Uit dit apparaat komt een flitslicht dat uit verschillende golflengtes is opgebouwd. De haargroei wordt gestopt zodra de warmte van dit licht in het haarzakje komt. Hiervoor dient het haartje zich nog in de groeifase te bevinden. Er zijn dan ook meerdere behandelingen nodig. IPL-ontharen is snel, voordelig, pijnloos en geschikt voor meerdere haar- en huidtypen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een gladde huid en minder scheren?