Lentekriebels……Maak je klaar voor de Lente!

Lentekriebels
Lentekriebels
Lentekriebels

Lentekriebels……Maak je klaar voor de Lente!

Na de winter zijn de eerste zonnestralen meer dan welkom. 20 maart is het weer zover: Lente! Voordat we met volle teugen gaan genieten van de eerste uren op het terras is een kleine voorbereiding nodig. Dus: Lentekriebels……Maak je klaar voor de Lente!

We geven je alvast vier stappen.

 1. Scrubben

Wisselende temperaturen en een droge lucht hebben hun tol geëist. Hoog tijd om de huid eens extra te verwennen. Door te scrubben verwijder je dode huidcellen en stimuleer je de bloedsomloop. Met een stralende schone huid als resultaat. Bovendien worden verzorgingsproducten bij regelmatig scrubben beter opgenomen door de huid.

Bij scrubben denk je misschien allereerst aan je gezicht. Echter ook de huid van je lichaam kun je scrubben. Eén keer per week scrubben is voldoende. Door dit ’s avonds te doen, geef je de huid de tijd om tijdens je nachtrust te herstellen.

2. Smeren

Een ontspannen masker of een rijke vocht inbrengende crème zijn een tweede noodzakelijke stap. Zowel voor het gezicht als lichaam zijn maskers verkrijgbaar. Smeer je ook dagelijks in met bodylotion of olie, liefst na het douchen op een nog vochtige huid. Op die manier wordt het nog beter opgenomen in de huid. Met een mooi glanzend resultaat.

Ook onze handen en voeten hebben het zwaar te verduren gehad in de winter. Droge nagelriemen, rimpelige handen en eeltige voeten geven niet echt een lentegevoel.

Handen bevatten nauwelijks talgklieren en omdat je je handen met enige regelmaat wast, verliezen ze veel vocht en vet. Twee keer per dag de handen insmeren is dan ook absoluut geen overbodige luxe.

Een extra oppepper voor je handen: smeer ze voor het slapen gaan dik in met een hydraterende handcrème, trek katoenen handschoentjes aan en laat de crème de hele nacht zijn werk doen.

Voor de voeten geldt hetzelfde verhaal, neem een heerlijk voetenbadje en verwijder het eelt met puimsteen, eeltvijl of eeltrasp. Smeer ze dik in voor het slapen gaan en trek een paar sokken aan zodat de crème de hele nacht kan inwerken.

3. Voorkom voorjaars vermoeidheid

Ga op tijd naar bed en zorg voor voldoende regelmaat. Op die manier kan je lichaam zich het beste herstellen. Door lekker naar buiten te gaan en meer te bewegen, ga je je fitter voelen.

Als je buiten bent vang je meer zonlicht op. Dat is bevorderlijk voor de hoeveelheid vitamine D in je lichaam. Vitamine D is van belang bij de aanmaak van hormonen, die weer invloed hebben op je bioritme en ook op je “geluksgevoel”.

4. Ontharen

Hoewel de rokjes en korte broeken en hemdjes nog even op zich laten wachten, is het de hoogste tijd om overbeharing te lijf te gaan. Hiervoor zijn verschillende ontharingsmethodes beschikbaar, zowel voor de man als vrouw.

De meest gebruikelijke manier is het scheren. Scheren is een makkelijke en snelle manier, maar het resultaat is er slechts enkele dagen, en de teruggroeiende stoppels geven je allesbehalve het gevoel van een gladde, zachte huid.

Epileren, harsen of waxen geeft een goed en glad resultaat. De huid raakt minder snel geïrriteerd met bultjes en rode plekken dan bij scheren of ontharing crème. Bovendien blijven de haartjes langer weg dan bij b.v. scheren en zijn de nieuwe haren fijner omdat ze met wortel en al verwijderd worden.

Een vervelend gevolg van scheren en waxen zijn ingegroeide haren. De haar groeit onder de huid in de verkeerde richting en groeit krullend in de huid. Dit wordt op den duur een rood bultje en kan ontsteken. Bovendien is deze methode ook een terugkerend verhaal.

Definitief ontharen met IPL

Met definitief ontharen door middel van IPL/VPL technologie voorkom je de meest vervelende huidonvriendelijke bijverschijnselen van scheren, epileren, harsen en/of waxen. Daarbij zijn VPL ontharingsbehandelingen veilig en pijnloos. Na een paar behandelingen kunt u écht al resultaat zien en beginnen er kale plekken te ontstaan.

Een aantal voordelen van definitief ontharen:

  • Minder scheerbeurten tussen de ontharingsbehandelingen door
  • De structuur van de huid wordt gladder, minder last van huidirritatie
  • De beharing wordt fijner dus minder kans op ingegroeide haren of ontstoken haarzakjes
  • Geen stoppels meer!
  • Het levert een langdurig resultaat op

Maar werkt definitief ontharen met de IPL/VPL methode eigenlijk?

Met een IPL/VPL behandeling wordt met behulp van flitslicht haarreductie bewerkstelligd. De warmte van het flitslicht wordt via het pigment/melanine in de haar getransporteerd naar het haarzakje waardoor er geen nieuwe haar meer uitgroeit. IPL/VPL is een pijnloze en veilige manier van ontharen, waarbij na gemiddeld 8-10 behandelingen een langdurig resultaat wordt behaald.

Veel plezier alvast in de lente en de zomer!

Maak kennis met Pulzzz-IPL door bijvoorbeeld een afspraak te maken en een eerste gratis oksel-behandeling te boeken. Klik hiervoor op:

eerste okselbehandeling cadeau
Voucher 1ste okselbehandeling cadeau!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een gladde huid en minder scheren?