Mannelijke lichaamsbeharing.

Mannelijke lichaamsbeharing

Mannelijke lichaamsbeharing

Mannelijke lichaamsbeharing.

Lichaamsbeharing bij mannen; de één stoort zich er aan, de ander accepteert zijn beharingspatroon. In onze cultuur vinden we lichaamshaar over het algemeen minder mooi. Maar wanneer kan lichaamsbeharing een probleem vormen? Veel mannen willen er wel wat aan doen, maar de drempel is nog te hoog. Dat komt omdat zij meestal niet weten hoe makkelijk de oplossing kan zijn. Daarnaast heerst er ook een beetje schaamte en daardoor kunnen mannen soms jaren wachten voordat zij ons durven te bellen. Terwijl het voor ons bij Pulzzz een hele normale zaak is.

De ontwikkeling van mannelijke lichaamsbeharing

Tijdens de puberteit worden haren onder invloed van androgenen, de mannelijke geslachtshormonen, dikker, zwaarder en donkerder. Zowel mannen als vrouwen krijgen okselhaar en schaamhaar. Mannen krijgen terminale haren in het gezicht, op de buik, borst, de armen en benen, nek en soms ook op de schouders en de rug. Bij mannen kan het langer duren voordat het uiteindelijke beharingspatroon bereikt wordt, omdat de hormoonspiegel bij mannen pas na het 30ste levensjaar stabiliseert. Bij  het ouder worden krijgen mannen vaak stuggere beharing in de oren, in de neus en bij de wenkbrauwen.

Hoe komt het dan dat sommige mannen wel veel borst- en rughaar hebben?

Dat komt omdat mannen veel meer testosteron produceren. Testosteron dat zorgt voor meer haargroei op het lichaam. Kale mannen krijgen over het algemeen meer lichaamsbeharing. Dat komt omdat bij kale mannen de haarzakjes op de hoofdhuid gevoelig worden voor het hormoon dihydrotestosteron (DHT) dat uit het mannelijk geslachtshormoon testosteron komt. Door DHT wordt de haargroeiontwikkeling verstoord in de gebieden waar DHT aan de haarzakjes hecht. Dit resulteert in één van de meest voorkomende vormen van mannelijke kaalheid. In feite zorgt het DHT overigens ook voor het omgekeerde effect op lichaamsbeharing: het zorgt hier juist voor groei. Donshaartjes kunnen wat hardere haren worden en ze zijn zo nadrukkelijker aanwezig. Door dit effect kunnen oudere mannen dus kaler op het hoofd kop worden en langzamerhand steeds meer haar op andere plaatsen krijgen (armen, benen, rug, billen, schouders).

Huidige trend

In onze cultuur heerst schaamte rondom overmatige lichaamsbeharing. Mannen (en vrouwen) vinden een gladde huid verzorgder ogen dan een huid met haren. Steeds meer mannen scheren tegenwoordig bijvoorbeeld hun okselhaar en schaamhaar. Mannen willen er goed uit zien en besteden steeds meer aandacht aan hun lichaam. Hun lichaam en proporties komen beter uit als er geen vachtje op staat.

De mate van beharing bij mannen

De kleur en dichtheid van de beharing speelt een belangrijke rol in de storingsfactor. Sommige mannen vinden een beetje haar op hun rug, schouders, borst en buik niet erg, maar wel zodra het heel dichtbegroeid, donker of stug is.  Dan wordt het door hun omgeving opgemerkt als de huid ontbloot wordt, bijvoorbeeld in de sportschool of bij het zwemmen of zonnebaden. Een zwaar behaarde man kan zich hierdoor onzeker voelen.

Problemen bij het ontharen

Scheren, epileren en harsen kunnen de huid irriteren. Sommige mannen hebben snel ingegroeide haren en ontstekingen. Ook om deze reden kan lichaamsbeharing als storend worden ervaren. Daarbij houden we over het algemeen meer van een zachte, gladde huid dan van een stoppelige huid met bultjes en roodheden. Veel mannen zijn het zat om tijd en moeite te steken in het scheren, epileren en harsen en kiezen daarom voor een definitieve oplossing: IPL ontharen.

Definitief ontharen met IPL bij mannen.

Tegenwoordig kiezen steeds meer mannen voor definitieve ontharing.  Het grootste voordeel van IPL ontharen is dat je je al na een aantal behandelingen niet meer druk hoeft te maken over je lichaamsbeharing. Over het algemeen geldt een gemiddelde van 8 tot 10 behandelingen om permanent van de overmatige beharing af te zijn. Wil je dat je beharing alleen minder opvalt, dan zijn een paar behandelingen al voldoende. Het tweede voordeel van IPL ontharen is dat je veel tijd wint; je hoeft je niet meer te scheren. Ook op de plaatsen waar je zelf niet bij kan, zoals de nek en de rug. Dat scheelt een hoop gedoe! De huid voelt na afloop van de behandelreeks niet meer stoppelig aan, zoals je kan ervaren na het scheren. IPL ontharen is een veilige methode. Alleen de haarzakjes worden uitgeschakeld door de lichtflitsen en de huid zelf blijft buiten beschouwing. Je blijft niet rondlopen met roodheid of kleurverschil; niemand kan zien dat je bij ons in behandeling bent.

Wel is het belangrijk dat je minimaal twee weken voor en na de behandeling met het behandelende gebied uit de zon blijft en deze niet bruin laat kleuren. Daarom zijn de wintermaanden ideaal om te starten met IPL ontharen!

Pulzzz heeft nu meer dan 30 vestigingen die jou kunnen helpen met ongewenste haargroei.

Ook nieuwsgierig geworden of IPL wat voor jou is, maak dan nu een afspraak bij een Pulzzz vestiging bij jou in de buurt.

Of klik op de onderstaande link om je aan te melden en ontvang de eerste okselbehandeling cadeau!

Voucher 1ste okselbehandeling cadeau!

3 reacties

  1. Ik ben trots op mijn beharing en veel mannen zijn dat!
    Veel mannen zouden graag behaard zijn, terwijl ze een gladde borst hebben.
    Dat wordt in dit artikel helemaal vergeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een gladde huid en minder scheren?