Oksels harsen, scheren of IPL-ontharen?

Ongewenste haargroei. Het is iets waar veel vrouwen, en ook mannen, last van hebben. En hoe vaker je onthaart, hoe hardnekkiger de haartjes terugkomen. Ontharen is dan ook een tijdrovende klus, waar niemand ooit echt zin in heeft. Maar wat is nu het beste voor je oksels? Blijf jij ondanks pijn en irritatie stug doorgaan met je oksels harsen? Of scheer je om de dag je oksels zodat ze altijd glad zijn? Beide methodes hebben zo hun voor- en nadelen. Maar wat dacht je van nooit meer je oksels harsen of scheren?

Oksels harsen

Er zijn genoeg vrouwen die al jarenlang hun oksels harsen. Deze methode van ontharen kent dan ook enkele voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je voor langere tijd verlost bent van die ongewenste haartjes. Dit komt doordat de haar vrijwel volledig wordt uitgetrokken. Om deze reden duurt het ongeveer 3 weken, of zelfs langer, voordat je weer moet harsen. Maar harsen kan erg pijnlijk zijn. Bovendien is harsen niet zo eenvoudig als scheren en is het ook nog eens tijdrovender en duurder.

Oksels scheren

Een andere veelgebruikte methode is scheren. Veel vrouwen gaan meerdere keren per week onder de douche met een scheermesje aan de gang om hun oksels weer glad te krijgen. En dit is ook meteen nadeel van oksels scheren: het heeft maar tijdelijk effect. Om een haarloze en gladde huid te behouden, zul je om de zoveel dagen opnieuw moeten scheren. Scheren is echter wel snel, goedkoop en pijnloos. Al kan het ook leiden tot scheerirritatie en ingegroeide haartjes, afhankelijk van je huidtype.

IPL-ontharen

Wil je niet langer je oksels harsen of scheren? Dan biedt IPL-ontharen de uitkomst. IPL-ontharen is de beste behandeling tegen ongewenste haargroei. Ben je klaar met geïrriteerde oksels na het harsen of scheren? Kies dan door permanente ontharing met Intense Pulsed Light. Deze methode geeft het beste resultaat op de lange termijn. Het haarzakje wordt met behulp van flitslicht uitgeschakeld. De warmte van dit licht komt in het haarzakje terecht via de pigment van de haar. Hierdoor kan er geen nieuw haar meer uit het haarzakje groeien. IPL-ontharen is veilig, pijnloos, snel en voordelig. Met slechts een flitslicht wordt een lichaamsoppervlakte van circa 10 cm² bestreken. Bovendien betaal je een vast, laag bedrag per flits.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een gladde huid en minder scheren?