Ontharen in Corona-tijd

Ontharen in Corona-tijd

Onnodig te zeggen dat het Corona-virus ons allemaal keihard raakt.

Het dagelijkse leven ziet er voor iedereen compleet anders uit.

Ook voor Pulzzz heeft het natuurlijk veel impact omdat we nu eenmaal een contactberoep uitoefenen.

Al enige tijd kun je je behandeling dus helaas niet starten of voortzetten. In de recente persconferentie is meegedeeld dat de maatregelen nog minstens tot 20 mei blijven gelden.

Wat betekent dat voor jou?

Allereerst kunnen er helaas geen behandelingen worden uitgevoerd en duurt het dus simpelweg langer voor je van je ongewenste haren af bent. Jammer natuurlijk!

Toch zijn de behandelingen tot nu toe zeker niet voor niets geweest. Immers de haarzakjes die inmiddels succesvol zijn aangepakt gaan echt geen haartjes meer produceren. Dus daar ben je van af!

Het kan lijken dat je meer haren hebt dan voorheen. Hoe dat komt?

Dat heeft eigenlijk 2 oorzaken. Allereerst gaat de groei van de nog niet behandelde haren gewoon door totdat de behandeling heeft plaatsgevonden. Verder gaan we duidelijk richting de zomer met veel zon en warmte waardoor nieuwe haarzakjes geactiveerd worden. Een groeidip heet dat in vaktermen.

Wat kun je er aan doen?

Om maar met de deur in huis te vallen: helaas niet al teveel! Omdat je er natuurlijk verzorgd uit wilt blijven zien zal de neiging om te gaan scheren groot zijn… Toch is het beter om dat niet te veel te doen.

Door scheren irriteer je de huid die daarmee onrustiger wordt. De huid zal extra voeding vragen voor herstel en dat bevordert helaas ook de haargroei. Zie ook wat we eerder over scheren vertelden.

Wat je wel kunt doen:

Zorg dat je je huid goed beschermt tegen zonlicht. Niet alleen is dat gezonder voor je huid maar ook remt het de aanmaak van pigment.

Voor een succesvolle IPL-behandeling willen we graag zo weinig mogelijk pigmentopbouw. We kunnen dan straks weer effectiever de haarworteltjes bereiken bij het behandelen.

Je kunt er ook voor kiezen om te harsen. Weliswaar vraag je dan ook het nodige van de huid maar de huid heeft vervolgens de tijd om rustig te herstellen. De tip is dan ook om dat harsen dan het liefst zo snel mogelijk te doen.

Ideaal gezien moeten er minimaal 5 weken zitten tussen het harsen en een IPL-behandeling. Om succesvol te flitsen hebben we immers haartjes aan de oppervlakte nodig. Via het pigment in de haartjes bereiken we namelijk de haarwortel.

Dus nog even kort:

  • Bescherm je huid goed tegen de zon.
  • Als je wilt harsen dan kan dat, maar dan graag zo snel mogelijk zodat we straks gelijk kunnen behandelen als het weer mag.
  • Liever niet te veel scheren omdat je daarmee de haargroei stimuleert.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een gladde huid en minder scheren?