Pcos en overbeharing

Ipl behandeling bovenlip

Last van overbeharing?

Heb je last van overbeharing? In 70-80% van de gevallen van overbeharing bij vrouwen is er ook sprake van PCOS. Haargroei in het gezicht, borst en buik bij vrouwen is één van de symptomen van PCOS.

Ipl behandeling bovenlip

Maar wat is PCOS nu eigenlijk?

PCOS is de afkorting van Poly Cysteus Ovarium Syndroom. Het is geen ziekte maar een syndroom. De naam poly cysteus ovarium syndroom betekent letterlijk vertaald: veel (poly) follikels (cysten) in de eierstok (ovarium). PCOS komt voor bij 5 tot 10 procent van alle vrouwen.

PCOS is een hormonale afwijking waarbij de eisprong (ovulatie) vaak uitblijft. Zonder eisprong kan de vrouw niet zwanger worden! Bij PCOS zijn de eicellen van de vrouw niet in staat te rijpen. Ze blijven in de eierstokken achter en vormen met vocht gevulde blaasjes, cysten. PCOS schijnt vooral voor te komen bij vrouwen met overgewicht. Vrouwen die aanleg hebben voor PCOS, krijgen symptomen.

Symptomen van PCOS:
• Dikker worden
• Acne
• Beharing op vreemde plaatsen
• Onregelmatige cyclus
• Uitblijven van de menstruatie Weinig of geen menstruatie: minder dan 2 keer per 3 maanden

Oorzaken van PCOS:

  • Insulineresistentie: een verhoogde aanmaak van insuline zorgt voor een verhoogde aanmaak van mannelijk hormoon
    • Dysbiose: een onevenwichtige samenstelling van Darmbacteriën
    • Erfelijkheid
    • Overgewicht
    • stress
  • Bepaalde aangeboren bijnierziekten

Overmatige haargroei:

Niet alle vrouwen maar een deel van de vrouwen met PCOS heeft last van overmatige haargroei. De vrouwen die er last van hebben vinden het vaak het meest vervelende, gênante en tijdrovende symptoom van PCOS.

Wanneer je last van PCOS overbeharing hebt, raakt dit ook emotioneel. Vrouwen schamen zich voor hun extra beharing en het heeft hierdoor een enorme impact op hun leven. Het kan je belemmeren in je sociale contacten en je kunt er dagelijks veel mee bezig zijn. Niet alleen in gedachten maar dagelijks bijvoorbeeld gezichtshaar verwijderen kost ook nog eens veel tijd.

Definitief ontharen de oplossing voor overbeharing

Gelukkig is het niet nodig om overbeharing uw leven te laten beheersen. Onze ontharingsspecialisten ontvangen u graag tijdens een gratis intakegesprek om uw probleem met overbeharing te bespreken. Daarna kunnen wij een behandelplan opstellen, waarbij wij met de IPL behandeling uw overbeharing gaan aanpakken. Wij adviseren deze ontharingsmethode, aangezien deze behandeling tot definitieve resultaten leidt.

Ook van uw overbeharing af?

Heeft u nu lang genoeg rond gelopen met ongewenste haargroei? Start nu met de oplossing bij één van onze 30 vestigingen bij u in de regio. Of maak gebruik van de voucher voor een gratis eerste okselbehandeling.

Voucher 1ste okselbehandeling cadeau!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een gladde huid en minder scheren?