Permanent en pijnloos ontharen met IPL

Permanent en pijnloos ontharen met IPL

Heb jij ook zo’n hekel aan scheren? Je benen, je oksels en je bikinilijn moeten om de zoveel dagen weer geschoren worden. Dit is niet alleen een tijdrovende klus, maar het kan ook nog eens vervelende situaties met zich meebrengen. Denk aan ingegroeide haartjes, stoppels, rode bultjes en andere irritaties. Zou het niet fijn zijn om hier voorgoed van af te zijn? Nooit meer ongemakken en jezelf in allerlei bochten wringen om alle haartjes goed te kunnen verwijderen. Permanent en pijnloos ontharen behoort tegenwoordig gelukkig tot de mogelijkheden dankzij IPL.

Wat is IPL?

Permanent en pijnloos ontharen is dus mogelijk met IPL. Maar wat is IPL en wat houdt het precies in? De betekenis van de afkorting IPL is Intense Pulsed Light. Voor een IPL-behandeling wordt een speciaal IPL-apparaat gebruikt. Uit dit apparaat komt een flitslicht dat uit verschillende golflengtes is opgebouwd. De haargroei wordt gestopt op het moment dat de warmte van dit licht in het haarzakje terechtkomt. Dit is alleen mogelijk wanneer het haartje zich in de groeifase bevindt. Alleen dan kan het haarzakje goed worden uitgeschakeld. Voor het pijnloos ontharen van je benen, oksels of bikinilijn zijn er dus altijd meerdere IPL-behandelingen nodig.

Veilig en pijnloos

Over schade en pijn aan je huid hoef je je geen enkele zorgen te maken. Een IPL-behandeling is namelijk 100% veilig. Dit is mede dankzij de geavanceerde techniek, waarbij het flitslicht uit meerdere golflengtes bestaat. Dit wordt gepulseerd op de huid aangebracht. Hierdoor zal de huid nooit te warm worden. IPL-ontharen is bovendien veiliger dan laseren en dringt veel minder diep door in de huid. Daarnaast is IPL-ontharen vrijwel pijnloos. Het enige dat je voelt is een tikje en de warmte van het IPL-apparaat. Dit is te vergelijken met een elastiekje op je huid. Pijnloos ontharen is dus een feit met IPL.

Snel en voordelig

Naast het feit dat IPL-ontharen veilig en pijnloos is, is het ook nog eens snel en voordelig. Met slechts één flitslicht kan de ontharingsspecialist een lichaamsoppervlakte van maar liefst 10 cm² bestrijken. Hierdoor is IPL-ontharen ook voordelig, aangezien je een vast, laag bedrag per flits betaalt. Hoe meer behandelingen je al achter de rug hebt, hoe minder haar nog resteert en hoe minder de behandeling je dus nog kost. Je betaalt dan ook steeds minder naarmate de haargroei afneemt. Permanent en pijnloos ontharen hoeft dus niet duur en tijdrovend te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een gladde huid en minder scheren?