Rode bultjes na het epileren?

Als je je lichaam regelmatig epileert, dan is de kans groot dat je last krijgt van rode bultjes. De vraag is dan: wat kan ik doen om de rode bultjes na het scheren weg te krijgen? Een paar tips.

Hoe ontstaan rode bultjes?

Rode bultjes ontstaan vaak na het epileren. Maar hoe ontstaan die bultjes en hoe kun je dit voorkomen? Huidirritatie na epileren kan ontstaan door een droge of gevoelige huid. Als je voorheen minder last had van een geïrriteerde huid met rode bultjes of spikkels na het epileren, komt dat waarschijnlijk doordat je huid toen minder droog en dus minder gevoelig was. Sommige vrouwen hebben veel en dikke haartjes, deze zijn moeilijker om te epileren en geven sneller irritaties.

Een aantal tips voor het epileren

Let bij het epileren van bijvoorbeeld je benen op de volgende zaken: Om huidirritatie ze veel mogelijk te beperken, kun je het best je (onder)benen elke dag insmeren met een goede vochtverzorgende crème of lotion.

Epileer onder de douche of in bad

Epileren tijdens het baden of douchen of vlak daarna, kan de irritatie ook verminderen. Het warme water zorgt ervoor dat de bloedvaten zich iets verwijden, waardoor de huid beter doorbloed raakt. Daardoor laten de haartjes makkelijker los en komen er stoffen vrij die de pijn verminderen.

Gebruik een goede epilator

Epileer met een apparaat dat veel haartjes in één beweging kan uittrekken en dat je onder de douche of in bad kan gebruiken. Het apparaat hoeft dan niet zo vaak over de huid gehaald te worden en het warme water zorgt dat de haartjes makkelijker loslaten.

Trek de huid goed strak

Misschien een voor de hand liggende tip, want grote kans dat je dit automatisch al doet. Maar als je je huid goed straktrekt, dan verkleint dat het risico op wondjes. En daarmee op rode bultjes.

Toch nog rode bultjes?

Krijg je toch last van rode bultjes? Dan kun je er Aloë Vera opsmeren. Ook Tea tree olie of sudo crème kan een oplossing zijn. Dit ontsmet.

Of: kies voor definitief ontharen

Wil je liever helemaal af van rode bultjes en een geïrriteerde huid? Ook dat kan! Steeds meer mensen kiezen voor definitief ontharen met IPL. Een snelle, veilige en voordelige methode. IPL staat voor Intense Pulsed Light. Hierbij worden de haartjes verwijderd met lichtflitsen. De warmte van het flitslicht komt via het pigment in het haarzakje. Daar stopt het de groei van het haartje. Definitief.

Waarom juist IPL ontharen

IPL-ontharen is een methode die juist de rode bultjes voorkomt of aanpakt. IPL heeft nog meer voordelen:
  • IPL is geschikt voor meerdere typen haar en huid
Juist ook voor mensen met een getinte huid of dikker en donkerder kan het apparaat op de juiste manier ingesteld worden voor een beter resultaat.
  • IPL-ontharen is minder pijnlijk
Bij IPL ontharen wordt een gekoelde behandelkop gebruikt waardoor de huid niet te warm wordt en de geleiding van het flitslicht voelt je maar een milliseconde.
  • Een IPL-behandeling is sneller
Dat komt omdat met IPL in één flits een groter huidoppervlak kan worden behandeld waardoor een behandeling korter duurt.

IPL-ontharen bij Pulzzz

Heb je interesse in IPL-ontharen? Pulzzz is al sinds 2011 dé specialist in IPL-ontharing. Ook heeft Pulzzz meerdere vestigingen, zodat je er één bij jou in de buurt kunt kiezen.

Wil je nooit meer rode bultjes?

Ja, graag een vrijblijvend intakegesprek. De eerste okselbehandeling krijg je van ons cadeau zodat je gelijk kunt ervaren wat IPL voor jou doet.
Eerste Okselbehandeling cadeau!
Geen verplichtingen
  • De beste behandeling tegen overbeharing
  • Geen stoppeltjes en rode bultjes meer
  • Veilig
  • Pijnloos, snel en voordelig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een gladde huid en minder scheren?