fbpx

Schaamhaar verwijderen: scheren of toch IPL?

Zowel mannen als vrouwen scheren graag het schaamhaar volledig weg. Scheren gaat helaas vaak gepaard met irritaties. Waarom hebben we eigenlijk schaamhaar? En wat is de beste manier om te scheren? Lees hieronder meer over schaamhaar verwijderen.

Welke functies heeft schaamhaar eigenlijk?

Schaamhaar heeft een functie. Zo beschermt het ons lichaam tegen virussen en bacteriën. Het houdt de schaamstreek warm, zodat het lichaam goed kan functioneren. En ten derde: schaamhaar voorkomt irritatie tijdens de seks: het dient als een soort verdediging.

Schaamhaar verwijderen met een scheermesje

Toch zien veel mensen hun schaamstreek toch liever kaal. Schaamhaar verwijderen gebeurt vaak met een scheermesje. Het gebied dat je scheert is heel gevoelig. Zorg er daarom voor dat je jouw schaamhaar op een juiste manier verwijdert. Dat doe je zo:

  1. De voorbereiding. Knip lange haren kort, maak de haren soepel met warm water en breng scheerschuim aan om irritaties te voorkomen.
  2. Schaamhaar verwijderen. Pak een nieuw scheermesje; dat werkt het best. Trek de huid strak. Doe je dit niet, dan kan jij jezelf makkelijk snijden. Scheer vervolgens voorzichtig met de haargroei mee.
  3. De nazorg. Smeer de geschoren huid in met ongeparfumeerde aftershave of met babyolie. Aloë Vera werkt ook goed. Het verkoelt, verzacht en is ontstekingsremmend.

Wat kan je doen tegen scheeruitslag?

Je kan scheeruitslag verminderen door de drie stappen hierboven goed te volgen. Helaas kan je scheeruitslag niet 100% voorkomen. Schaamhaar verwijderen met een scheermes is een gevoelige scheermethode. Ingegroeide haartjes en een geïrriteerde huid komen vaak voor.

Schaamhaar verwijderen met de beste methode: IPL

Vind jij scheren een vervelende en tijdrovende klus? Ben jij het zat om continu een geïrriteerde huid te hebben? Kies dan voor schaamhaar verwijderen door middel van een IPL-behandeling bij een Pulzzz-ontharingskliniek. Daarmee verdwijnt jouw schaamhaar voorgoed. De voordelen:

  • IPL-behandelingen kosten minder tijd dan scheren of andere ontharingsmethodes
  • IPL-ontharen is veilig: je huid raakt niet beschadigd of geïrriteerd
  • IPL-apparaten werken pijnloos, je voelt alleen de warmte en af en toe een tikje

Kies ook voor een pijnloze en definitieve IPL-handeling

Wil jij snel, veilig en voordelig jouw schaamhaar verwijderen? Neem contact op voor een vrijblijvend intakegesprek bij een Pulzzz-kliniek in jou buurt. Jij vertelt jouw wensen, de ILP-behandelaar geeft uitleg over de behandeling. Je weet dan ook hoeveel behandelingen je ongeveer nodig hebt.

Let op: geef duidelijk aan welk lichaamsdeel je wilt ontharen. Niet elke Pulzzz-kliniek onthaart schaamhaar. Vraag dit van tevoren om teleurstelling te voorkomen.

Wil je ook definitief af van jouw schaamhaar?

Zoek de dichtstbijzijnde vestiging
  • De beste behandeling tegen overbeharing
  • Geen stoppeltjes en rode bultjes meer
  • Pijnloos, snel en voordelig
  • 1e okselbehandeling cadeau

Binnenkort ziet u hier onze nieuwe website

Voor nu alvast: per 1 januari 2024 wordt de prijs € 1,40 per flits.