Schaamstreek scheren, laseren óf IPL-ontharen

Schaamstreek scheren of laseren

Precieze cijfers zijn er niet bekend, maar meer dan de helft van de mannen en vrouwen in Nederland scheert de haren van de schaamstreek weg. Om hygiënische of esthetische reden. Of beide. Doe jij dit ook regelmatig? Dan weet je hoe lastig het is om je schaamstreek te scheren. Je bent er lang mee bezig en de stoppels komen snel weer terug. En dan die huidirritaties en rode plekjes. Steeds meer mensen kiezen daarom voor laseren. En had je al gehoord van IPL-ontharen?

Schaamstreek scheren

Je schaamstreek scheren is een zorgvuldig klusje. Zorg dat je huid soepel is en de haartjes zacht. Dat lukt het best door vooraf een bad of douche te nemen. Vervolgens is het handig om de meeste haren alvast weg te knippen. Dat scheelt scheren. En dan het scheren zelf. Doe dit met een nieuw mesje, scheerschuim of scheerolie. Belangrijk is ook dat je de huid gladtrekt, zodat er geen snijwondjes ontstaan. Spoel de huid na scheren goed schoon. Tot slot smeer je de schaamstreek in met lotion of talkpoeder. Dat voorkomt huidirritatie. Gebruik daarom beslist geen alcoholhoudende aftershave.

Schaamstreek laseren

Het klinkt misschien heel ongemakkelijk: je schaamstreek laseren. Want dat moet je láten doen. En is het niet pijnlijk? Het antwoord: je schaamstreek laten laseren is prima te doen en vrijwel pijnloos. Je voelt hooguit wat speldenprikjes. Laser-ontharen gebeurt met een lichtflits die diep doordringt in de huid. De warmte gaat via het pigment van het haar naar het haarzakje. Na de behandeling groeit daaruit geen nieuw haartje meer. Een nadeel is het risico op huidbeschadiging of huidverbranding. Bij laser-ontharen bestaat het flitslicht uit één golflengte. Daardoor zijn licht getinte haren moeilijker weg te halen. Ook als je een getinte of donkere huid hebt, is laser-ontharen minder geschikt. De behandelingen met een laser zijn ook duurder dan IPL-behandelingen.

De voordelen van IPL-ontharen

Had je al gehoord van IPL-ontharen? Deze methode is sterk in opkomst. IPL staat voor Intense Pulsed Light. Net als bij laser-ontharen werkt IPL met een flitslicht. Tot zover de overeenkomsten. Want bij IPL-ontharen bestaat het flitslicht uit verschillende golflengten in plaats van één golflengte. Daardoor is IPL geschikt voor meerdere typen huid en haar. Een ander verschil is dat dit flitslicht een groter gebied bestrijkt, namelijk ongeveer 10 cm². Daardoor gaat een behandeling veelal sneller, vooral bij het ontharen van grotere lichaamsoppervlakten. En omdat je een vaste prijs per flits betaalt, is IPL-ontharen beslist voordeliger dan laseren. Dat wil zeggen: bij een Pulzzz-ontharingssalon. Bovendien is het ontharen veiliger met een IPL behandeling doordat er minder diep in de huid geflitst wordt.

Een IPL-behandeling bij een Pulzzz-salon

Door heel Nederland vind je in totaal dertig ontharingssalons die zijn aangesloten bij Pulzzz. Dit is al sinds 2011 dé IPL-ontharingskliniek van Nederland. De ontharingsspecialisten hebben een speciale opleiding gevolgd en werken met de beste IPL-apparatuur: VPL. Bovendien delen ze hun kennis en ervaring. Je kunt dus rekenen op de beste en prettigste behandeling. Bij een Pulzzz-salon betaal je trouwens een vast laag bedrag per lichtflits. Je bent daardoor altijd voordeliger uit.

Maak een vrijblijvende afspraak

Wil je meer weten over IPL-ontharen? En wil je meer informatie over de mogelijkheden voor jou? Zoek dan een Pulzzz-ontharingssalon in jouw buurt en maak een afspraak voor een intakegesprek. Zo’n gesprek is volledig vrijblijvend en verplicht je dus tot niets. Zo kun je de juiste keuze maken. Bovendien krijg je de 1e okselbehandeling geheel cadeau.

 

 

Vind de dichtsbijzijnde Pulzzz vestiging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een gladde huid en minder scheren?