Scheeruitslag bikinilijn

Liefst 80 procent van de vrouwen scheert de bikinilijn. Doe jij dit ook? Dan weet je hoe lastig het is om dat te doen zonder scheeruitslag rond de bikinilijn. Dat jeukt en ziet er natuurlijk niet mooi uit. Dat voelt niet prettig, helemaal niet als je in je bikini of badpak loopt. Wat te doen?

De oorzaken van scheeruitslag rond de bikinilijn

Scheeruitslag ontstaat als het geschoren haartje weer door de huid wil groeien. Als het haartje wordt tegengehouden door de huid, dan groeit het verder onder de huid. Gevolg: een rood bultje rondom het haarzakje. Het bultje kan zelfs infecteren. Dat geeft een jeukerig gevoel en kan pijnlijk zijn.

Tips om scheeruitslag rond de bikinilijn te voorkomen

Eerlijk is eerlijk: scheeruitslag is lastig te voorkomen. Wat je in elk geval kunt proberen is dit:

 • Gebruik een schoon en scherp scheermesje
 • Gebruik een scrub voor het scheren
 • Knip de langste haartjes alvast bij
 • Verwarm je bikinilijn (onder de douche of in bad)
 • Gebruik een scheercrème zonder parfum
 • Scheer alleen met de haargroei mee
 • Na het scheren: smeer de bikinilijn in met een ongeparfumeerde aftershave of met babyolie. In de salons gebruiken we Aloë Vera: dat verkoelt, verzacht en is ontstekingsremmend.

 

Laseren: nooit meer scheren

Helpt dit onvoldoende? Of wil je sowieso voorgoed af van het scheren van je bikinilijn? Steeds meer vrouwen kiezen voor laseren. Je bent dan voorgoed af van die overtollige haartjes rond je schaamstreek. Het laseren werkt met lichtflitsen, die via het haartje doordringen in het haarzakje. Dit zorgt ervoor dat het haartje niet meer kan groeien.

Laseren versus IPL-behandeling

Laseren heeft voordelen. Maar ook wat nadelen. Omdat bij conventioneel laseren de lichtflits diep doordringt in het haarzakje, bestaat het risico dat de huid beschadigt of verbrandt. Een andere beperking is dat licht getinte haren moeilijker zijn weg te halen. Ook als je een getinte of donkere huid hebt, is laser-ontharen minder geschikt. Dat komt omdat de omringende huid te veel licht absorbeert en beschadigd kan raken. Verder zijn laser behandelingen over het algemeen erg prijzig.

IPL-ontharen: snel, voordelig en definitief

Gelukkig is er een alternatief: IPL-laseren. IPL staat voor Intense Pulsed Light. De voordelen op een rij:

 • De IPL-methode behandelt meerdere haren tegelijk: met één flits behandelen we circa 10 cm². Een behandeling duurt daardoor korter dan een laserbehandeling.
 • Omdat je een groter oppervlak in één keer kunt behandelen, is IPL-ontharen ook voordeliger dan laser-ontharen.
 • Dankzij de geavanceerde techniek dringt het laserlicht minder diep door in de haarzakjes. Daardoor is IPL veiliger. Bij laser-ontharen dringt de straal diep door, met het risico op huidbeschadiging of huidverbranding.
 • IPL-ontharen is (vrijwel) pijnloos. Je voelt alleen een tikje en de warmte van het IPL-apparaat.

 

Effectief én betaalbaar

IPL-behandeling is niet alleen heel effectief en veilig, maar ook betaalbaar. Dat komt omdat met één lichtflits een oppervlakte van circa 10 cm² wordt behandeld. Daardoor heb je minder behandelingen nodig. Naarmate de behandelingen vorderen zal het aantal flitsen afnemen. Je betaalt dus steeds minder.

IPL-ontharen bij Pulzzz

Heb je interesse in IPL-ontharen? Kies dan voor een Pulzzz-salon. Door heel Nederland vind je er in totaal dertig. Pulzzz is al sinds 2011 dé specialist in IPL-ontharing. De aangesloten salons werken nauw met elkaar samen en delen kennis en ervaring. Bovendien werkt een Pulzzz-ontharingsspecialist met de meest moderne apparatuur: VPL. Hiermee behandelt de ontharingsspecialist heel secuur, doeltreffend en veilig je bikinilijn. Je betaalt een laag bedrag per lichtflits. Duizenden tevreden klanten gingen je al voor.

Wil je altijd een verzorgde bikinilijn?

 • De beste behandeling tegen overbeharing
 • Geen stoppeltjes en rode bultjes meer
 • Veilig, pijnloos, snel en voordelig
 • 1e okselbehandeling cadeau

 

Vind de dichtsbijzijnde Pulzzz vestiging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een gladde huid en minder scheren?