fbpx

Scheeruitslag voorkomen met IPL-behandeling

O nee, alweer scheeruitslag. In plaats van die mooie gladde huid die je wilde, heb je nu van die lelijke rode bultjes. Die ook nog eens jeuken en pijn doen. Hoe bestrijd je scheeruitslag? En wat kun je doen om deze te voorkomen? En hoe zou het zijn om voorgoed af te zijn van het scheren?

De oorzaken van scheeruitslag

Scheeruitslag ontstaat na het scheren van bijvoorbeeld je oksels, schaamstreek of benen. Het geschoren haartje wil dan weer door de huid groeien. Als het haartje wordt tegengehouden door de huid, groeit dit haartje onder de huid.  Gevolg: een rood bultje rondom het haarzakje, die mogelijk kan gaan infecteren. Dat kan gaan jeuken en zelfs pijnlijk worden. Ook kan de huid reageren op scheerschuim of op een scheermes dat niet schoon en/of niet scherp is. [

Ga niet zelf pulken

Heb je op dit moment last van scheeruitslag? En denk je dat een ingegroeid haartje de veroorzaker is? Ga dan niet zelf pulken, maar maak even een afspraak bij een ontharingsspecialist. Dit voorkomt erger. Je bent er daarna direct vanaf. [

Tips om scheeruitslag te voorkomen

Helemaal voorkomen kun je scheeruitslag niet. Maar je kunt het risico verkleinen. Hoe? Door deze tips toe te passen:

  • Gebruik een schoon en scherp scheermesje
  • Gebruik een scrub voor het scheren
  • Knip de langste haartjes alvast bij
  • Verwarm je huid (onder de douche of in bad)
  • Gebruik een scheercrème zonder parfum
  • Scheer alleen met de haargroei mee
  • Na het scheren: smeer de huid in met een ongeparfumeerde aftershave of met babyolie. In onze salons gebruiken we Aloë Vera: dat verkoelt, verzacht en is ontstekingsremmend.

Liever nóóit meer hoeven scheren?

Nooit meer hoeven scheren. Lijkt je dat niet heerlijk? Je hebt dan het hele jaar een mooie, gladde huid. En je hebt nooit meer last van die lelijke en pijnlijke rode bultjes. Steeds meer mensen kiezen daarom voor laseren. Een doeltreffende oplossing die echter niet helemaal zonder risico is.

Bij gewoon laseren dringt de lichtflits diep door tot in het haarzakje. Hier stopt de haargroei definitief. Bij laseren is er het risico dat de huid beschadigt of verbrandt. Bovendien zijn licht getinte haren moeilijker weg te krijgen. Heb je een getinte of donkere huid? Ook dan is laseren minder geschikt, omdat de omringende huid dan te veel licht absorbeert en kan beschadigen.

Gelukkig is er een alternatief: IPL-laseren. [

IPL-ontharen: snel, voordelig en definitief

  • IPL- is 100% veilig. Want dankzij de geavanceerde techniek hoeft het laserlicht minder diep door te dringen in de huid. Lichtflitsen worden gepulseerd op de huid aangebracht waardoor de huid niet te warm wordt. Het laserlicht bestaat uit meerdere golflengtes.
  • Een IPL-behandeling duurt korter dan een laserbehandeling. Dat komt doordat de ontharingsspecialist met IPL in één flits een groter huidoppervlak behandelt. Hierdoor duren behandelingen korter.
  • IPL-behandelen is al gauw voordeliger. Je betaalt een vast, laag bedrag per flits. En hoe meer behandelingen je hebt gehad, hoe minder haar overblijft. Hierdoor kosten de behandeling steeds minder. Naarmate de haargroei afneemt, betaal je dus minder.  Bekijk de tarieven en richtprijzen van IPL-ontharen
  • IPL-ontharen is geschikt voor verschillende huidtypen en haartinten.
  • IPL-ontharen is (vrijwel) pijnloos. Je voelt alleen een tikje en de warmte van het IPL-apparaat.

IPL-ontharen bij Pulzzz

Ben je nieuwsgierig geworden naar definitief ontharen? Laat je dan goed informeren over de diverse mogelijkheden. Voor informatie over ILP-ontharen kun je terecht bij een van de dertig Pulzzz-salons door heel Nederland. De ontharingsspecialist geeft eerlijke informatie passend bij jouw situatie. Zo kun je een goede keuze maken.

Nooit meer scheeruitslag?

  • De beste behandeling tegen overbeharing
  • Geen stoppeltjes en rode bultjes meer
  • Pijnloos, snel, voordelig en veilig
  • 1e okselbehandeling cadeau
Zoek de dichtstbijzijnde vestiging