Scheren bikinilijn

De meeste vrouwen doen het: de bikinilijn scheren. Het voordeel van scheren is dat dit eenvoudig en snel thuis kan. Een nadeel is dat de huid vaak geïrriteerd raakt: scheeruitslag. Hoe kan je het beste scheren? Is er misschien een ontharingsmethode die beter werkt?

De beste manier om jouw bikinilijn te scheren

Irritaties bij de bikinilijn? Dát wil natuurlijk niemand. De bikinilijn scheren is een nauwkeurig klusje. Hoe voorkom je scheeruitslag? Volg de volgende stappen:

  1. Gebruik een nieuw scheermesje, deze is schoon en scherp
  2. Zorg dat de haren kort zijn, lange haren kan je afknippen
  3. Verwarm de bikinilijn onder de douche of in bad
  4. Gebruik nooit producten (bijvoorbeeld een scheercrème) die parfum bevatten
  5. Scheer met de haargroei mee

Scheeruitslag na scheren bikinilijn

Volg deze tips en je verkleint de kans op scheeruitslag in de bikinilijn. Helaas is scheeruitslag niet volledig te voorkomen. Want tijdens het scheren van de bikinilijn worden de haren als het ware afgehakt. Nieuwe haren moeten door de huid groeien, maar vinden niet altijd de juiste weg, waardoor de haren onder de huid doorgroeien. De huid reageert hierop met een ontsteking. Het gevolg: een rood bultje rondom het haarzakje. Dit kan pijnlijk en jeukerig aanvoelen. Gebruik jij scheerschuim met parfum of een bot scheermesje? Dit kan deze geïrriteerde huid nog meer irriteren.

Nooit meer scheren? Kies voor IPL-ontharen!

Wil je liever nooit meer scheren? Gooi de scheermesjes weg en kies voor IPL-ontharen. IPL staat voor: Intense Pulsed Light. Deze ontharingsmethode schakelt de haarzakjes permanent uit. Dit doet geen pijn. Je voelt alleen de warmte van het IPL-apparaat en tikjes van de lichtflitsen. Deze flitsen schakelen de haarzakjes definitief uit. Er kan geen nieuw haartje uit groeien. Scheeruitslag en ingegroeide haren zijn na meerdere IPL-behandelingen verleden tijd!

Vrijblijvend intakegesprek

Wil jij deze ontharingsmethode proberen? Dat kan in een Pulzzz-ontharingskliniek bij jou in de buurt. Maak vrijblijvend een afspraak voor een intakegesprek. De ontharingsspecialist vertelt je meer over de behandelingen. Natuurlijk kun jij je vragen stellen. Na de intake weet je ook hoeveel behandelingen je ongeveer nodig hebt.

Kies ook voor definitief ontharen met een IPL-apparaat

  • De beste behandeling tegen overbeharing
  • Geen stoppeltjes en rode bultjes meer
  • Pijnloos, snel en voordelig
  • 1e okselbehandeling cadeau

 

Vind de dichtsbijzijnde Pulzzz vestiging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een gladde huid en minder scheren?