fbpx

Tips voor de donkere dagen.

Tips voor de donkere dagen

Tips voor de donkere dagenDe wintertijd is weer aangebroken en de klok is weer verzet. Dit betekent dat het ’s avonds een uurtje eerder donker wordt en dus donkere dagen aankomen. Hoewel de winterperiode ook veel gezelligs met zich meebrengt, kunnen de donkere dagen voor velen ook erg moeilijk zijn. Het is koud, donker en vaak ook niet erg lekker weer. Dit kan invloed hebben op jouw stemming. Misschien heb je wel last van een winterdip of een winterdepressie, of voel je je in deze periode vaak somber.

De sombere gevoelens die sommigen ervaren in de winterperiode ontstaan vaak door te weinig daglicht. Door daglicht maakt ons lichaam een stofje aan waar wij vrolijk van worden. De korte dagen kunnen er dus voor zorgen dat we minder van deze stof kunnen aanmaken. Daarnaast zijn we vaak ook minder snel geneigd om na school of werk nog wat te ondernemen als het al begint te schemeren. Om de dagen toch op een goede en fijne manier door te komen geven we je wat tips voor de donkere dagen.

Ga naar buiten

Hoewel de dagen korter zijn in de winter, is het natuurlijk nog steeds een groot deel van de dag licht. Profiteer daar dan ook van door elke dag lekker even naar buiten te gaan. Door even een frisse neus te halen voel je je vaak direct ook al wat vrolijker en energieker. Het winterseizoen brengt ook een hoop mooie dingen met zich mee. Dat begint al in de herfst, wanneer de bladeren aan de bomen de meest mooie kleuren krijgen en de natuur er prachtig uit begint te zien. Ook de sneeuw in de winter kan je een hoop plezier geven, en als het vriest dan kan je gaan schaatsen. Het kan daarbij heel fijn zijn om thuis te komen uit de kou en lekker met een mok warme chocolademelk tegen de verwarming aan te gaan zitten. Elk seizoen heeft zijn voor- en zijn nadelen. Probeer vooral die voordelen te blijven zien en geniet daar ook van.

Blijf actief

Door het koude en donkere weer kun je geneigd zijn om lekker binnen te blijven, om jezelf terug te trekken en niet veel te ondernemen. Daar zal je op de lange termijn niet vrolijk van worden. Natuurlijk kan het heel fijn zijn om jezelf onder een dekentje op de bank neer te planten en dat is op zijn tijd ook prima. Maar probeer ook tijdens de donkere dagen dingen te ondernemen. Maak eens een fijne wandeling, poets je huis, spreek af met vrienden, ga sporten, bezoek je familie, of onderneem iets wat je leuk vindt en jou energie geeft.

Je huis of kamer gezellig maken

Het is fijn als je in een prettige omgeving thuis kunt komen. Maak daarom je huis of kamer extra gezellig. Tijdens de donkere dagen kan het fijn zijn om overal wat kaarsjes neer te zetten of de ruimte met wat extra lampjes te versieren. Zorg er daarbij in ieder geval voor dat er overdag voldoende daglicht binnen kan komen.

Verwen jezelf

Om jezelf een beetje uit de winterdepressie te helpen is het goed om jezelf eens te verwennen, ga lekker shoppen koop warme kleding waar je je goed in voelt. Een dagje naar de sauna geeft je weer een warm en ontspannen gevoel. Laat jezelf verwennen bij een schoonheidsspecialiste en geef je huid een extra boost.

Last but not least begin met IPL definitief ontharen…..

Waarom juist nu, denk je wellicht. Omdat de winterperiode zich beter leent voor IPL behandelingen dan de zomer. Je huid wordt dan minder blootgesteld aan de zon en zo voorkom je eventuele pigmentvlekken. En omdat je meerdere behandelingen nodig hebt is het zaak om tijdig te starten zodat je de volgende zomer heerlijk glad bent.

Voorkom huidirritaties door stoppels en of ingegroeide haren, vergeet de regelmatig terugkerende pijnlijke scheerbeurten, kies voor definitief ontharen: een langdurig glad resultaat, voor een zorgeloze zomer!

Ook nieuwsgierig geworden of IPL wat voor jou is, maak dan nu een afspraak bij een Pulzzz vestiging bij jou in de buurt.

Of klik op de onderstaande link om je aan te melden en ontvang de eerste okselbehandeling cadeau!

eerste okselbehandeling cadeau

Voucher 1ste okselbehandeling cadeau!

Reageren

*

Binnenkort ziet u hier onze nieuwe website

Voor nu alvast: per 1 januari 2024 wordt de prijs € 1,40 per flits.