5 zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een IPL behandelaar

5 zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een IPL behandelaar

De keuze voor een juiste partij om definitief te ontharen is belangrijk. Met IPL-ontharen behandel je de huid en die moet specialistisch worden verzorgd. Helaas lezen en horen wij vaak negatieve ervaringen met IPL-behandelingen. Dat is jammer, want de methode werkt perfect. Bij het maken van de juiste keuze voor een IPL-behandelaar moet je op een aantal dingen letten. Wij hebben de 5 belangrijkste voor je op een rij gezet.

1. Reviews op het internet

In de markt zijn meerdere partijen die definitieve ontharing aanbieden. Het is belangrijk dat er bewijs wordt geleverd voor het resultaat dat zij leveren. Reviews op het internet kunnen een goed beeld geven van de ontharing per partij. Voordat je start met IPL ontharen is een kleine research een tijdsinvestering die zeker de moeite waard is. Neem de ervaringen van anderen vooral serieus, want zij zijn een uitstekende indicatie over de kwaliteit van de dienstverlener.

2. Zorgvuldige aanpak van specialisten

Ontharen met IPL werkt met warmte energie. Het gebruiken van het apparaat vraagt om een zorgvuldige aanpak van specialisten. Een te zware instelling van de energie kan namelijk brandwonden veroorzaken, terwijl een te lichte instelling de haargroei alleen vertraagd en dus niet stopt. Vraag daarom aan je specialist welke sterkte voor jou van toepassing is. Aan het antwoord hoor je vaak of de behandelaar verstand heeft van IPL-ontharen.

3. Warmte instelling afgestemd op jou

Een gespecialiseerde ontharingssalon is bekend met de juiste warmte instellingen van IPL ontharen. Zij weten welke instelling past bij het soort huidtype en haarkleur. Iedereen is anders, daarom verschilt de warmte instelling per persoon. Iemand met een donkere kleur huid krijgt bijvoorbeeld een heel andere instelling, dan iemand met een lichte huid. Dat geldt ook voor de kleur van het haar. Laat je adviseren over de warmte instelling, want het is tenslotte jouw huid. Daar moet je zuinig op zijn!

4. Gemiddeld duurt een IPL-laserprogramma 8 tot 10 behandelingen.

Niet alle haarzakjes kunnen in één behandeling effectief worden vernietigd. Haartjes bevinden zich namelijk in een groeicyclus, daarom zijn meerdere IPL-behandelingen nodig om de cyclus stop te zetten. Hoeveel behandelingen je precies nodig hebt, hangt af van het te behandelen lichaamsoppervlak en van de hormoonhuishouding. Gemiddeld duurt een IPL-laserprogramma  8 tot 10 behandelingen. Een behandeling vindt elke 6 tot 8 weken plaats. Je bent dus minimaal 1 jaar bezig om een eind resultaat met een reductie van 80 tot 90% te bereiken. En vergeet net om af en toe nog eens wat onderhoud te doen!

Wil je weten hoe lang een traject voor jou duurt? Neem dan contact op met een ontharingsspecialiste.

5. Een deal die te mooi is om waar te zijn? Vaak is dat dan ook zo!

Wanneer de prijs voor een IPL-ontharing ver onder normale prijzen ligt, moet er een belletje gaan rinkelen. Een deal die te mooi is om waar te zijn heeft vaak een addertje onder het gras. Sterker nog: dat ís dus vaak ook te mooi om waar te zijn…. Te weinig resultaat of een slechte service.

Kies voor professionaliteit en laat je persoonlijk behandelen door een specialist die er ervaren is met IPL ontharen, zoals bij Pulzzz. Neem contact met ons op en wij geven je persoonlijk advies over IPL ontharen

Of klik op de onderstaande link voor een gratis okselbehandeling.

Voucher 1ste okselbehandeling cadeau!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een gladde huid en minder scheren?