Waarom scheren als het anders kan!

Waarom scheren als het anders kan

Waarom scheren als het anders kan!

Waarom scheren als het anders kan

In alle tijdschriften, bladen, reclames en films kom je het wel tegen: mooie gladde oksels, glimmende benen zonder stoppels en een zachte bikinilijn. Wie wil dat nou niet! De realiteit is meestal anders. Stoppeltjes, scheerwondjes, een schrale huid of ingegroeide haartjes, dat is wat er werkelijk gebeurt als je je scheert. In ieder geval, een paar dagen daarna of soms al de eerste dag nadat je je benen geschoren hebt. Het is een gedoe, vrouw zijn en je lichaamshaar onder controle houden en toch is het de normaalste zaak van de wereld voor veel meisjes en vrouwen.

Scheren van de oksels.

Afhankelijk van je haarkleur, hoeveelheid haartjes en hoe snel het groeit, scheer je jouw oksels misschien wel wekelijks, twee-wekelijks of juist meerdere keren per week. Ik weet nog goed hoe dat bij mij ging. Ik denk dat ik 16 was toen ik dit voor het eerst deed. Het prikte, voelde schraal aan en deodorant was uit den boze vanwege het brandende gevoel dat dat gaf. Ik moest er niet aan denken dat ik dit mijn hele leven zou moeten doen! Was er geen andere oplossing?

Vandaag de dag geniet ik van mijn gladde oksels ik heb geen last meer van een schrale huid, ingegroeide haartjes of stoppels. Misschien 1x in de 2 á 3 maanden haal ik er even een mesje overheen, (niet dat het echt nodig is voor die paar haren die je op 1 hand kunt tellen) maar ik heb in ieder geval geen last meer van irritaties, schrale huid of stoppels en mijn deodorant kan ik zelf gelijk daarna gebruiken! Hoe dat vertel ik je later……

Benen scheren.

Benen scheren kwam er later bij. Ik zag dat vrouwen vaak gladde, haarloze benen hadden. In de reclame van Venus schitterden de vrouwen op het strand met hun glimmende schenen. Dat wilde ik ook wel. In het scheren zelf ben ik later wel beter geworden, maar de veilige scheermesjes die ik gebruikte zijn vaak duur en in korte tijd minder scherp, waardoor je sneller je scheenbeen open haalt. Niets is vervelender dan een enorme schrale huid met stoppels en littekens. Ook moest ik me eigenlijk altijd insmeren na een scheerbeurt, maar dat vergat ik nog wel eens of sloeg ik over vanwege ochtend-stress. Scheren was in ieder geval niet goed voor mijn huid.

Bikinilijn scheren.

Ja en dan heb je nog de bikinilijn die door de meeste dames in de winter meestal overgeslagen wordt, omdat we dan toch niet in bikini hoeven te verschijnen. Op internet kwam ik tegen dat 82% van de vrouwen haar bikinilijn onthaart. De meeste vrouwen die zich daar beneden ontharen, scheren het als een driehoek of streepje, sommigen scheren al het haar weg. Er zijn ook vrouwen die enkel weghalen wat buiten hun bikini broekje komt, dus letterlijk de bikinilijn ontharen. Een op de vijf vrouwen wisselt wel eens in model.

Maar wat een gedoe is dat toch! Hoe houd je nu je bikinilijn mooi en glad?! Lastig allereerst omdat je huid daar vrij kwetsbaar is; verder versnelt een scheermesje het uitdrogen van je huid. Ook veroorzaakt het terugroeien bij veel vrouwen een vervelende jeuk. Ingegroeide haartjes en de hele rataplan zal dan ook veel vrouwen niet onbekend in de oren klinken….. En dat is natuurlijk geen pretje daar beneden. Echt glad blijft het bij veel vrouwen ook niet voor lange tijd. Dus wil je het echt heel glad houden, dan zal je toch echt een andere ontharingsmethode moeten toepassen.

Ontharen met IPL.

Bij een IPL behandeling wordt met een lichtflits de wortel van een haartje bereikt, mits dat haartje in de groeifase is. De wortel wordt door de warmte uitgeschakeld en produceert dus geen nieuw haartje meer. Omdat de haargroei permanent weg blijft hoef je dus bijna niet of helemaal niet meer te scheren.

Inmiddels werk ik nu al 5 jaar bij Pulzzz en heb al een hoop tevreden vrouwelijke maar ook mannelijke klanten behandeld met IPL, waaronder mijzelf natuurlijk! Definitief ontharen met IPL heeft namelijk een hoop voordelen.

Als je met IPL behandelingen begint kun je tussen de behandelingen door altijd blijven scheren. Het voordeel hiervan is dat je dus geen lange haren hoeft laten te groeien zoals bijvoorbeeld bij harsen of waxen. Een ander voordeel is dat je merkt dat er steeds minder haren overblijven. Je hebt dus minder haar om te scheren. Ook zal je merken dat de haren die er wel nog zijn langzamer groeien en ook fijner worden. Je hoeft dan dus al minder vaak te scheren. Het voordeel hiervan is weer dat je huid rustiger blijft waardoor je minder last van een schrale geïrriteerde huid hebt en minder stoppels of ingegroeide haren krijgt.

IPL is de meest veilige manier van ontharen en uitermate geschikt voor kleine en grote oppervlakken. Een pijnloze en snelle manier om haargroei tegen te gaan. Na zo’n 8 tot 10 behandelingen heb je een langdurig glad resultaat voor een zorgeloze haarvrije zomer!

Ook nieuwsgierig geworden of IPL wat voor jou is, maak dan nu een afspraak bij een Pulzzz vestiging bij jou in de buurt.

Of klik op de onderstaande link om je aan te melden en ontvang de eerste okselbehandeling cadeau!

Voucher 1ste okselbehandeling cadeau!

2 reacties

    1. Beste Naomi in principe kunnen we verschillende haar en huidtype behandelen. Ik denk dat het verstandig is om een afspraak te maken bij een vestiging bij jou in de buurt zodat ze kunnen bekijken en testen of het voor jou zou kunnen werken. Normaal vragen we de haartjes 2 dagen van te voren te scheren, maar in dit geval is het voor de behandelaar beter om de haarkleur eerst te zien en dan kan zei het wel korter maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een gladde huid en minder scheren?