Wanneer beginnen met permanent ontharen?

Wanneer beginnen met permanent ontharen?

Wanneer beginnen met permanent ontharen?

Het is voor veel mensen niet de leukste periode van het jaar; het begin van de herfst! De start van de herfst betekent kouder weer, veel regen en wind. We verlaten de zomer en laten het mooie weer achter ons. Toch is de herfst periode de juiste periode om te beginnen met definitief ontharen, maar waarom?

Wanneer beginnen met permanent ontharen?
Wanneer beginnen met permanent ontharen?

Waarom is de herfst periode ideaal om te beginnen met definitief ontharen?

Bij het ontharen met IPL is er een aantal factoren waar we rekening mee moeten houden. Eén daarvan is zonlicht. En juist in het najaar hebben we hier minder mee te maken, althans in mindere mate. Door zonlicht bouwt de huid pigment op. Een gebruinde huid is niet ideaal voor IPL. Er kunnen pigmentverschuivingen ontstaan of de huid kan beschadigen. Als je met IPL ontharen begint moet je er rekening mee houden dat je minimaal 2 weken voor de behandeling en 2 weken na de behandeling niet blootgesteld mag worden aan zonlicht. Dat geldt vanzelfsprekend ook voor de zonnebank.

Zorgeloos en haarvrij de zomer in!

Voor een langdurig resultaat zijn er meerdere behandelingen nodig. Dit heeft te maken met de haargroeicyclus. De haarcyclus kent 3 fases. Namelijk de groeifase (anagene fase), de overgangsfase (katagene fase) en de rustfase (telogene fase). Omdat alleen in de groeifase het haartje verbonden is met het haarzakje is dát de fase waarin effectief behandeld kan worden. Voor een goed eindresultaat zijn er gemiddeld 8 á 10 behandelingen nodig. Rekening houdend met de haarcyclus wordt er om de 6-8 weken behandeld. Dus als je start in de herfstperiode met definitief ontharen dan ben je de volgende zomer praktisch haarvrij en lekker glad!

Dus waarom nu beginnen?

  • De herfst leent zich beter voor IPL behandelingen dan de zomer omdat je huid nu eenmaal minder wordt blootgesteld aan de zon.
  • Omdat je meerdere behandelingen nodig hebt is het zaak om tijdig te starten zodat je de volgende zomer heerlijk glad bent.
  • Trouwens; waarom wachten op de zomer als je nu al kunt beginnen om van het scheren af te raken…

Kom maar op met die zomer!

Voorkom huidirritaties door stoppels en of ingegroeide haren, vergeet de regelmatig terugkerende pijnlijke wax-behandeling, of scheerbeurten, kies voor definitief ontharen met IPL: een langdurig glad resultaat voor een zorgeloze zomer!

Wil je er zeker van zijn dat je echt goed resultaat boekt bij ontharen met IPL dan kun je dus maar beter op tijd beginnen met behandelen. Wacht niet te lang en maak vandaag nog een afspraak voor definitief ontharen met IPL. Kijk op onze website voor een Pulzzz vestiging bij u in de buurt of klik op de onderstaande link voor een gratis okselbehandeling.

eerste okselbehandeling cadeau
Voucher 1ste okselbehandeling cadeau!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een gladde huid en minder scheren?