Wat hebben de zomer en haargroei met elkaar te maken?

Wat hebben de zomer en haargroei met elkaar te maken?

Veel mensen vinden dat hun haren sneller groeien in de zomer. Maar is dit wel waar en groeit onze lichaamsbeharing ook sneller?

In de zomer is het meestal warmer omdat de zon langer schijnt. Warmte drijft de voedingsstoffen aan die nodig zijn voor het aanmaken van keratine. Deze stof zorgt ervoor dat droog en pluizig haar weer kan herstellen. De hogere tempraturen hebben ook invloed op de groei van je haar. De zon zorgt voor meer vitamine D hierdoor wordt de productie van dit eiwit vermenigvuldigd en laat het haar wel 2x zo snel groeien. Niet alleen het hoofdhaar maar ook onze lichaamsbeharing. Ja dus: je haar groeit sneller als het warm is!

Is het seizoensgebonden?

Het toenemen van haargroei is niet seizoensgebonden het ligt puur aan meer warmte en zonlicht. Is er in de zomer weinig zon dan zal je haar niet sneller groeien. Omgekeerd als je in de winter naar de zon op vakantie gaat dan zal je haar juist sneller groeien. Onderzoek uit Chili wees uit dat haar niet alleen sneller groeit door zon, je verliest ook veel minder haar. Voor ons hoofdhaar is dat juist positief, maar meer lichaamsbeharing wil bijna niemand. Welke ontharingsmethode voor onze lichaamsbeharing is nu het beste?

Scheren

De meest gebruikelijke manier van ontharen is scheren. Vervelend is wel dat je vaak moet scheren. Door de warmte groeien de haartjes sneller en veel scheren geeft sneller scheerirritatie, rode bultjes en je voelt sneller stoppeltjes.

Epileren of harsen

Harsen of epileren worden vaak gedaan rond de zomer periode, haartjes blijven langer weg omdat ze in hun geheel eruit getrokken worden. Harsen en epileren is meestal wel erg pijnlijk en kan sneller ingegroeide haartjes veroorzaken.

Definitief ontharen met IPL

Steeds meer mensen kiezen voor definitief ontharen met IPL. Een snelle, veilige en voordelige methode. IPL staat voor Intense Pulsed Light. Hierbij worden de haartjes verwijderd met lichtflitsen. De warmte van het flitslicht komt via het pigment in het haarzakje van de haren die in de groeifase staan. Daar stopt het de groei van het haartje. Definitief.

 

Waarom juist IPL ontharen

IPL-ontharen is een effectieve ontharingsmethode waarmee jij op een snelle, pijnloze en voordelige manier van jouw overbeharing afkomt. Nog meer voordelen zijn:

  • IPL helpt tegen rode bultjes en scheerirritatie

Door de IPL behandelingen hoef je steeds minder vaak te scheren, haartjes worden fijner en zachter en groeien minder snel. Na elke IPL behandeling blijft er steeds minder haar over.

  • IPL is geschikt voor meerdere typen haar en huid

Juist ook voor mensen met een getinte huid of dikker en donkerder kan het apparaat op de juiste manier ingesteld worden voor een beter resultaat.

Ontharen met IPL nog niet overwogen of er nog niet aan toegekomen?

Misschien is het nu een mooi moment om daarmee te starten. Helemaal vrij zijn van haren gaat voor deze zomer niet helemaal lukken maar u kunt wel alvast een mooie start maken en de smaak te pakken krijgen van minder haargroei en een huid die rustiger is.

Wil je deze zomer ook definitief af van die vervelende scheer bultjes?

Ja, graag een vrijblijvend intakegesprek. De eerste okselbehandeling krijg je van ons cadeau zodat je gelijk kunt ervaren wat IPL voor jou doet.

Geen verplichtingen

  • De beste behandeling tegen overbeharing
  • Geen stoppeltjes en rode bultjes meer
  • Veilig
  • Pijnloos, snel en voordelig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een gladde huid en minder scheren?