Laser ontharen

Pulzzz Laser ontharen

Laser ontharen voor een langdurig resultaat

Laser ontharen is een effectieve manier van ontharen met langdurig resultaat. Deze ontharingsmethode wordt ook veelvuldig gebruikt om ongewenste haargroei permanent te verwijderen.

Wat is laser ontharen?

Bij deze ontharingsmethode wordt gebruikt gemaakt van een laserstraal die doordringt in de haarzakjes en deze vernietigt. Uit de behandelde haarzakjes komen geen nieuwe haren terug. Een laser heeft een vrij hoog vermogen en is in staat om dieper gelegen haarzakjes te bereiken. Laser ontharen is vrijwel pijnloos. Het is wel van belang dat een laser behandeling door een specialist wordt uitgevoerd, omdat hiervoor speciale kennis van het laserapparaat nodig is.

Een laserbehandeling en mogelijke risico’s

Een laserstraal kan ver in de huid doordringen, waarbij het risico op huidbeschadiging of verbranding groter is dan bij een IPL behandeling. Daarom moet een laserontharing altijd door een specialist uitgevoerd worden. Ook bij laser ontharen moet de behandeling meerdere malen herhaald worden voor het uiteindelijk resultaat en sterke vermindering van de haargroei.

Laser ontharen en de kosten

Een laserbehandeling is vaak duurder dan IPL ontharen. Hierbij zijn er vaak rond de 8 behandelingen nodig voor een zo groot mogelijk eindresultaat. De kosten kunnen dan ook snel oplopen bij grotere huidoppervlakken die u wil laten laseren. Voor het laseren van een complete rug bent u al gauw tussen de 275 en 400 euro per behandeling kwijt. In de regel worden deze kosten ook niet vergoed door uw ziektekostenverzekeraar, tenzij er duidelijk sprake is van ernstige overbeharing in het gezicht bijvoorbeeld.

Is laser ontharen hetzelfde als IPL ontharen?

Deze twee ontharingsmethoden worden vaak door elkaar gebruikt. Toch zit er wel degelijk een verschil in. Bij laser ontharen wordt er slechts gebruik gemaakt van één golflengte, terwijl het licht van IPL meerdere golflengtes bereikt.  Een laserstraal dringt ook dieper door in de huid dan de flitsen die bij een IPL behandeling worden gebruikt.

Maar juist doordat deze straling verder in de huid doordringt, is het risico dat de huid hierdoor beschadigt of verbrandt groter. IPL ontharen werkt dichter aan de oppervlakte van de huid. Bovendien bestaat bij de verbeterde versie van IPL, namelijk VPL, één lichtflits feitelijk uit een combinatie van meerdere kleine lichtflitsen. Alle apparaten van Pulzzz zijn uitgerust met de VPL-techniek.

De voordelen van IPL ontharen

Het grote voordeel bij IPL ontharen is dat er meerdere haren tegelijk behandeld kunnen worden. Het gaat namelijk om een oppervlakte van ca. 10 vierkante centimeter. Daardoor duurt een IPL behandeling korter en kunnen grote huidoppervlakken makkelijker worden behandeld. Ook wordt IPL ontharen als relatief pijnloos ervaren. Dit is voor veel mensen ook een reden om bij ons een IPL behandeling aan te vragen. Bovendien is ontharen met IPL goedkoper dan laser ontharen. Het andere voordeel is dat IPL geschikt voor meerdere types haar en huid.

Kijk gelijk bij onze tarieven en ervaar zelf welke voordelen u heeft met IPL ontharen bij Pulzzz!

Definitief ontharen

Op de pagina definitief ontharen vindt u nog meer belangrijke informatie over IPL ontharen.