Help ik krijg grijze haren

Help ik krijg grijze haren

Help ik krijg grijze haren ☹Help ik krijg grijze haren

Grijze haren; de meeste mensen moeten er niet aan denken. Maar vroeg of laat moet iedereen er toch aan geloven! De gemiddelde leeftijd waarop mensen grijs worden verschilt echter wel behoorlijk. Er zijn mensen die rond hun 20ste levensjaar al de eerste grijze haren krijgen, terwijl andere mensen pas rond hun 50ste wat grijs beginnen te worden. De gemiddelde leeftijd dat de  mensen grijs beginnen te worden is tussen de 30 en 35 jaar.

Wat bepaalt je haarkleur?

Voordat we de oorzaak van grijs haar bespreken is het handig om te weten hoe je haar überhaupt kleur krijgt. Haar komt in vele soorten en structuren voor. De kleur ontstaat bij iedereen op dezelfde manier. Onze haren (haarzakjes/haarfollikels) bevatten cellen genaamd “melanocyten”. Deze melanocyten produceren pigment(kleur) genaamd “melanine”.

Er zijn 2 soorten melanine:

Eumelanine: is melanine dat veel voorkomt bij bruin en zwart haar

Feomelanine: is melanine dat veel voorkomt bij lichtblond, blond en rood haar

Hoe meer melanine hoe donkerder het haar. Ook speelt de hoeveelheid melanine een rol in de souplesse van je haar. Dit is dan ook de reden dat grijs haar doorgaans droger en harder is.

Hoe ontstaat grijs, pigmentloos haar?

Grijs haar wordt dus veroorzaakt doordat de bovengenoemde haarpigmentcellen (melanocyten) geen pigment (melanine) meer produceren. De concentratie van melanine in het haar neemt af naarmate we ouder worden. Hierdoor verliest het haar kleur en wordt grijs. Er vormen zich kleine luchtbelletjes die de plaats van de melanine opvullen. Het haar wordt geleidelijk grijs. Als alle melanine verdwenen is, wordt het haar wit.

Wat zijn de oorzaken van grijs haar?

Dat je grijs haar krijgt zit voor het grootste deel in de genen en is dus erfelijk bepaald. Als één van je (groot)ouders ook vroeg grijs is geworden dan is de kans vrij groot dat dit jou ook overkomt. Naast de genen zijn er nog wel andere oorzaken van vroeg grijs worden. Zo zijn wetenschappers er wel over uit dat roken een belangrijke oorzaak van vroeg grijs worden is: het zorgt voor een geremde productie van melanine.

Wie worden eerder grijs: mannen of vrouwen?

Over het algemeen worden mannen eerder grijs dan vrouwen. Mannen beginnen rond hun dertigste grijs te worden, vrouwen rond hun vijfendertigste. Niet alleen je hoofdhaar is op weg om grijs te worden. Bij mannen komen de eerste grijze haren vaak voor in hun baard. Ook haar op andere lichaamsdelen zal op een gegeven moment grijs gaan worden. Bij de man is dit voornamelijk bij de borst, rug en schaamstreek en later natuurlijk ook de armen, oksels en benen Bij vrouwen komen er na het hoofdhaar meestal grijze haren in het gezicht, zoals de kin en mondhoeken, maar ook bij de schaamstreek en oksels.

Kunnen grijze lichaamsharen definitief onthaard worden met IPL?

IPL staat voor Intense Pulsed Light.  Met een IPL behandeling wordt met behulp van flitslicht haarreductie bewerkstelligd. De warmte van het flitslicht wordt via het pigment/melanine in de haar getransporteerd naar het haarzakje. Hierdoor raakt het haarzakje beschadigd, waardoor er geen nieuw haar meer uit kan groeien. Omdat de meeste grijze haren te weinig pigment/melanine bevatten wordt de geleiding hier erg moeilijk. Uit behandelervaring kunnen we wel melden dat de donkergrijze haren (meestal op de kin) over het algemeen wel goed te behandelen zijn. In ieder geval zal de klant merken dat de haren fijner worden en soms ook langer weg blijven.

Wil je er zeker van zijn dat je echt goed resultaat boekt bij ontharen met IPL dan kun je dus maar beter op tijd beginnen met behandelen. Wacht niet te lang en maak vandaag nog een afspraak voor definitief ontharen met IPL. Kijk op onze website voor een Pulzzz vestiging bij u in de buurt of klik op de onderstaande link om u aan te melden en ontvang de eerste oksel behandeling Cadeau!

Voucher 1ste okselbehandeling cadeau!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een gladde huid en minder scheren?