Schouderhaar verwijderen met IPL-ontharen

Ongewenste lichaamsbeharing ook mannen hebben last van haren op gebieden waar ze het niet prettig vinden. Denk hierbij aan de schouders, rug, buik, oren en wenkbrauwen. Met name beharing op de schouders vinden de meeste mannen hinderlijk, omdat dit in de sportschool al snel opvalt. Maar hoe kun je nou het beste van je schouderhaar afkomen. Scheren is lastig. Waxen of harsen kan, maar de haren komen toch weer terug. Wil je voorgoed zijn verlost van dat overtollige schouderhaar? Kies voor permanente ontharing met IPL. Dit geldt natuurlijk ook voor andere gebieden zoals de rug en de buik.

De ontwikkeling van lichaamsbeharing

Tijdens de pubertijd wordt de lichaamsbeharing van de man ontwikkeld door androgenen (mannelijke hormonen) die zorgen dat donsharen dikker, zwaarder en donkerder worden. Deze haren worden terminale haren genoemd. Mannen krijgen terminale haren in het gezicht, op de buik, borst, de armen en benen, nek en soms ook op de schouders en de rug. Bij mannen kan het langer duren voordat het uiteindelijke beharingspatroon bereikt wordt, omdat de hormoonspiegel bij mannen pas na het 30ste levensjaar stabiliseert. Bij het ouder worden krijgen mannen vaak stuggere beharing in de oren, in de neus en bij de wenkbrauwen.

Lichaamsbeharing verwijderen

Als we het hebben over ongewenste lichaamsbeharing bij mannen zijn het meestal de gebieden zoals de rug en schouders die lastig zijn om zelf te ontharen. Scheren van deze gebieden is een behoorlijke uitdaging om zelf te doen, je moet erg lenig zijn of gebruik maken van een scheermes met een extra lange steel. Je kunt natuurlijk ook iemand om hulp vragen, maar of je dat telkens wilt…?

Harsen of waxen kun je ook laten doen in een salon, maar net als scheren kan dit veel irritatie geven en de haren komen steeds weer terug. Tegenwoordig kiezen steeds meer mannen voor definitief ontharen met Laser. Hier blijven de haren namelijk wel weg.

Laser of IPL ontharen

Laserbehandelingen kosten al gauw veel geld. Dat heeft alles te maken met het grote oppervlak van de rug. Een behandeling van laser is vaak behoorlijk pijnlijk en brengt ook wat meer risico’s met zich mee omdat de warmte van de laserstraal diep in de huid gaat. Een veiliger methode is IPL ontharen.

IPL ontharen

IPL betekent: Intense Pulsed Light. Je wordt behandeld met een IPL-apparaat waaruit een flitslicht komt. Het IPL-licht is opgebouwd uit verschillende golflengtes. De warmte van dit licht komt via het pigment van het haar terecht in het haarzakje. Hierdoor kan er geen nieuw haar meer groeien. Ook een laserbehandeling vindt plaats door middel van een lichtflits. Er zijn echter grote verschillen. Zo is de veiligheid van de huid veel beter gewaarborgd bij een IPL-behandeling dan bij een laserbehandeling. Steeds meer mensen kiezen daarom voor IPL-ontharing.

De behandeling gaat sneller

Een IPL-behandeling duurt korter dan een laserbehandeling. Dat komt omdat je met IPL-ontharen meerdere haren tegelijkertijd kunt behandelen, namelijk een oppervlakte van circa 10 cm² per flits.

Goedkoper dan laseren

Geef je liever niet onnodig veel geld uit? Ook dan is IPL-ontharen de beste oplossing. Dat komt omdat de ontharingsspecialist met IPL een groter oppervlak in één keer behandelt. Bovendien betaal je een vast, laag bedrag per flits. Trouwens: hoe meer behandelingen je hebt gehad, hoe minder geld de behandeling kost omdat de haargroei afneemt. Je betaalt dus steeds minder.

Bekijk de tarieven van IPL-ontharen en raak overtuigd

Een IPL-behandeling is relatief pijnloos

Je hoeft niet op te zien tegen een IPL-behandeling. Want deze is nagenoeg pijnloos. Het enige dat je voelt zijn een tikje en de warmte van het IPL-apparaat. Alsof er een elastiek op je huid tikt.

Een IPL-behandeling bij een Pulzzz-salon

Kies je voor IPL-ontharing? Zorg dan dat je naar een ontharingssalon gaat die is aangesloten bij Pulzzz. Dit is al sinds 2011 dé IPL-ontharingskliniek van Nederland. Door heel Nederland vind je in totaal dertig Pulzzz-ontharingssalons. Hier werken ontharingsspecialisten die speciaal zijn opgeleid. Ze werken met de meest geavanceerde IPL-apparatuur op de markt: VPL.

Interesse? Maak een vrijblijvende afspraak

Wil je ook af van haren op de schouders en heb je interesse in IPL-behandeling? Zoek de dichtstbijzijnde Pulzzz-salon en maak een afspraak. Tijdens dit intakegesprek vertelt de ontharingsspecialist je alles over de mogelijkheden.

Prettig: dit intakegesprek verplicht je tot niets. Bij Pulzzz krijg je jouw 1e oksel behandeling cadeau.

  • De beste behandeling tegen ongewenste lichaamsbeharing
  • Geen stoppeltjes en rode bultjes meer
  • Pijnloos, snel en voordelig
  • 1e okselbehandeling cadeau

 

Zoek de dichtstbijzijnde Pulzzz-salon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een gladde huid en minder scheren?