Rode bultjes na scheren wegkrijgen | Pulzzz

Als je je lichaam regelmatig scheert, dan is de kans groot dat je last krijgt van rode bultjes. De vraag is dan: wat kan ik doen om de rode bultjes na het scheren weg te krijgen? Een paar tips.

Hoe ontstaan rode bultjes na het scheren?

Om rode bultjes te voorkomen of weg te krijgen, is het handig dat je weet hoe rode bultjes ontstaan. Dat zit zo: nadat je je hebt geschoren, groeien de haartjes terug. Maar als de huid deze groei tegenhoudt, groeien de haartjes door onder de huid. Hierdoor ontstaan rode bultjes rond de haarzakjes. De bultjes gaan jeuken en kunnen ontsteken.

Acht tips om rode bultjes na het scheren tegen te gaan:

Let bij het scheren van bijvoorbeeld je oksels, schaamstreek of benen op de volgende zaken:

1. Gebruik een schoon en scherp scheermesje

Hier gaat het vaak al fout. Als het mesje niet scherp genoeg is, beschadig je al gauw je huid en kun je bovendien de haar niet goed kort maken. Als het mesje vervolgens niet schoon is, dan vergroot dat het risico op ontstekingen en rode bultjes.

2. Verwarm de huid

Als je je huid vooraf goed verwarmt, dan worden je haar en de huid zachter. Dat vergemakkelijkt het scheren.

3. Knip de langste haartjes alvast

Hoe minder je hoeft te scheren, hoe beter. Dus knip het meeste haar alvast weg. Daardoor hoef je minder vaak met het scheermesje over dezelfde plek.

4. Gebruik een hydraterende scheercrème zonder parfum

Parfum kan bijdragen aan huidirritatie, en daarmee aan het ontstaan van rode bultjes. Gebruik dus een scheercrème zonder parfum en die goed hydrateert. Ook dat scheelt.

5. Trek de huid goed strak

Misschien een voor de hand liggende tip, want grote kans dat je dit automatisch al doet. Maar als je je huid goed straktrekt, dan verkleint dat het risico op wondjes. En daarmee op rode bultjes.

6. Scheer alleen met de haarrichting mee

Het beste resultaat krijg je door tegen de haarinrichting in te scheren. Je huid wordt glad, zacht en soepel. Maar de kans op huidirritatie is wel groter. Dus als je veel last hebt van rode bultjes, dan kun je ervoor kiezen om voortaan alleen met de haarinrichting mee te scheren. Nadeel is dat je vaker moet scheren.

7. Spoel goed na met koud water

Klaar met scheren? Spoel de huid goed na om er zeker van te zijn dat er geen zeep- en haarrestjes achterblijven. Doe dit met koud water, want daardoor sluiten zich de poriën.

8. Gebruik een vocht inbrengende crème, babyolie of citroensap (!)

Behandel je huid tot slot met een vocht inbrengende crème (zonder parfum). Ook babyolie is heel geschikt, evenals sudocrème. In de salons gebruiken we Aloë Vera: dat verkoelt, verzacht en is ontstekingsremmend.

Toch rode bultjes na het scheren? Gebruik citroensap

Krijg je toch last van rode bultjes? Dan kun je er Aloë Vera opsmeren. Ook citroensap of sudocrème kan een oplossing zijn. Dit ontsmet.

Of: kies voor definitief ontharen

Wil je liever helemaal nooit meer hoeven scheren? Ook dat kan! Steeds meer mensen kiezen voor laser ontharen. Een snelle, veilige en voordelige methode is IPL-ontharen. IPL staat voor Intense Pulsed Light. Hierbij worden de overtollige haartjes verwijderd met lichtflitsen. De warmte van het flitslicht komt via het pigment in het haarzakje. Daar stopt het de groei van het haartje. Definitief.

Beter dan elke andere laserbehandeling

IPL-ontharen is iets anders dan een laserbehandeling. Inderdaad, beide methoden werken met flitslicht. Maar:

  • IPL is geschikt voor meerdere typen haar en huid

Want bij laser-ontharen wordt gebruik gemaakt van één golflengte, terwijl het licht van IPL meerdere golflengtes bereikt.

  • IPL-ontharen is veiliger

Want een laserbehandeling dringt dieper door in de huidlaag. Daardoor kan de huid eerder beschadigen.

  • Een IPL-behandeling is voordeliger

Dat komt omdat met IPL in één flits een groter huidoppervlak kan worden behandeld waardoor een behandeling korter duurt.

Pijnloos, snel en goedkoop

Ook prettig: IPL-ontharen is vrijwel pijnloos. De behandeling duurt niet lang. Bovendien is de behandeling voordeliger dan een gewone laserbehandeling. Al na een paar behandelingen zie je resultaat. Allemaal voordelen dus!

IPL-ontharen bij Pulzzz

Heb je interesse in IPL-ontharen? Kies dan voor een Pulzzz-salon. Door heel Nederland vind je er in totaal dertig. Pulzzz is al sinds 2011 dé specialist in IPL-ontharing.

Zoek de dichtstbijzijnde Pulzzz-salon

  • De beste behandeling tegen overbeharing
  • Geen stoppeltjes en rode bultjes meer
  • Veilig, pijnloos, snel en voordelig
  • 1e okselbehandeling cadeau

 

Vind de dichtsbijzijnde Pulzzz vestiging

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je een gladde huid en minder scheren?